Chybějící obrázek

Plněný husí krk

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

45min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

2112 kalorií
0.0g cukrů
48.0g tuků
22.0g bílkovin


Příprava

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i druhý konec. Pečeme na sádle v troubě dozlatova asi 45 minut nebo můžeme vařit zhruba 30 minut v osolenén vývaru ze zeleniny. Pečený nebo vařený krk podáváme nakrájený na tenké plátky.

přidejte na:
Jiřulka

19. 01. 2010

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
treba vyskúšať

katka16031 22. 11. 2017, 20:14

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
niekedy vyskúšam

Svetlana 29. 03. 2018, 20:48

Přidat komentář
Roxana
Tak jak sežeru - doslova všechno, nevím, nevím, spíš bych tu nádivku upekla jen tak či s něčím jiným. A vůbec, kde se dá sehnat husí krk?

Roxana 19. 01. 2010, 14:03

Jiřulka
Já tohle měla 1x v životě a není to to pravé ořechové pro mé chuťové buňky. A husí krk se dá sehnat asi jen tak, že zabijete husu a krk jí vezmete. Netuším zda se dá sehnat někde v obchodě

Jiřulka 19. 01. 2010, 15:48

tepito
Kupte si kostru z kuřete-bývá na ní celá kůže,naplňte a zabalte do kůže.Otvory zašijte,sepněte párátky nebo omotejte provázkem.Peču takto i klasickou nádivku-pořád jí bylo málo,tak jí dávám do klas.kuřete+ ještě do tohoto skeletu.

tepito 08. 02. 2010, 08:13