Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Plněný husí krk

Plněný husí krk

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 30min
Nutriční hodnoty
2112 kalorií 0.0g cukrů 48.0g tuků 22.0g bílkovin

Příprava

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i druhý konec. Pečeme na sádle v troubě dozlatova asi 45 minut nebo můžeme vařit zhruba 30 minut v osolenén vývaru ze zeleniny. Pečený nebo vařený krk podáváme nakrájený na tenké plátky.


Jiřulka

19. 01. 2010, Recept navštíven: 2119x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Tak jak sežeru - doslova všechno, nevím, nevím, spíš bych tu nádivku upekla jen tak či s něčím jiným. A vůbec, kde se dá sehnat husí krk?

Roxana 19. 01. 2010, 14:03

Jiřulka
Já tohle měla 1x v životě a není to to pravé ořechové pro mé chuťové buňky. A husí krk se dá sehnat asi jen tak, že zabijete husu a krk jí vezmete. Netuším zda se dá sehnat někde v obchodě

Jiřulka 19. 01. 2010, 15:48

tepito
Kupte si kostru z kuřete-bývá na ní celá kůže,naplňte a zabalte do kůže.Otvory zašijte,sepněte párátky nebo omotejte provázkem.Peču takto i klasickou nádivku-pořád jí bylo málo,tak jí dávám do klas.kuřete+ ještě do tohoto skeletu.

tepito 08. 02. 2010, 08:13

Facebook komentáře