Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Plněný husí krk

Plněný husí krk
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 45min , Čas vaření: 45min
Celkový čas: 1h 30min , porce

2112 kalorií, 0.0g cukrů, 48.0g tuků, 22.0g bílkovin

Příprava

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou mlékem. Přidáme žloutek, okořeníme česnekem utřeným se solí, pepřem a zázvorem. Dobře promícháme a naplníme do připravené kůže. Zašijeme i druhý konec. Pečeme na sádle v troubě dozlatova asi 45 minut nebo můžeme vařit zhruba 30 minut v osolenén vývaru ze zeleniny. Pečený nebo vařený krk podáváme nakrájený na tenké plátky.

Jiřulka

19. 01. 2010, Recept navštíven: 1933x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Plněný husí krk

Plněný husí krk

Kůži očistíme, osolíme a jeden konec zašijeme. Očištěné vepřové maso umeleme společně s houskou zvlhčenou m...

Zobrazit všechny podobné recepty k Plněný husí krk Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář
Roxana
Tak jak sežeru - doslova všechno, nevím, nevím, spíš bych tu nádivku upekla jen tak či s něčím jiným. A vůbec, kde se dá sehnat husí krk?

Roxana 19. 01. 2010, 14:03

Jiřulka
Já tohle měla 1x v životě a není to to pravé ořechové pro mé chuťové buňky. A husí krk se dá sehnat asi jen tak, že zabijete husu a krk jí vezmete. Netuším zda se dá sehnat někde v obchodě

Jiřulka 19. 01. 2010, 15:48

tepito
Kupte si kostru z kuřete-bývá na ní celá kůže,naplňte a zabalte do kůže.Otvory zašijte,sepněte párátky nebo omotejte provázkem.Peču takto i klasickou nádivku-pořád jí bylo málo,tak jí dávám do klas.kuřete+ ještě do tohoto skeletu.

tepito 08. 02. 2010, 08:13

Facebook komentáře