Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 37

Sýrová roláda II.

Sýrová roláda II.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g Eidamu (Edamu), 2 tavené sýry, 2 vejce natvrdo, 200 g šunky nebo měkkého salámu, 100 g másla, 2 ks sterilovaných okurek, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř

1. sýr namočíme na 20 min do horké vody, aby změkl 2. mezitím připravíme náplň: tavený sýr, máslo a hořčici utřeme do hladka, přidáme nasekané okurky, nakrájená vejce a šunku či salám 3. směs řádně promícháme, osolíme a opepříme 4. změklý sýr...

Mixovaná čočková polévka se surimi

Mixovaná čočková polévka se surimi

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g červené čočky, 300 g krabích tyčinek (Surimi), 1 cibule, 1/2 paličky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 1,5 cm středně silného zázvorového kořene, 1/2 lžíce cayenského pepře, 100 ml bujónu, 50 ml smetany, sůl, pepř, 4 křepelčí vejce

1. čočku den dopředu namočíme ve studené vodě 2. druhý den ji uvaříme do změknutí (cca 10 minut) 3. tyčinky surimi nakrájíme na kostičky nebo najemno nasekáme,necháme si plátky na ozdobení 4. cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na olivovém ...

Kuře zapečené s mandlemi a se zázvorovou smetanou

Kuře zapečené s mandlemi a se zázvorovou smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks kuřete, 150 g spařených mandlí, 250 ml sladké smetany, 150 g másla, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička zázvoru, špetka soli

Kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme, rozpálíme si olej a porce kuřete na něm ze všech stran opečeme. Poté mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když je kuře měkké, porce kuřete vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, promícháme, přidáme mletý zázvor, zp...

Sangria

Sangria

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l suchého červeného vína, 6 cl Brandy, 4 cl pomerančového likéru, 1 ks citrónu, 1 ks pomeranče, 2 ks jablek, 2 ks hrušek, 2 ks banánů, 2 lžíce včelí medu, 20 ks hřebíčků, 1 ks celé skořice

2,5 dcl vína, hřebíček, skořici a cukr zahřejeme, ale nenecháme projít varem. Přidáme nastrouhanou kůru z citrónu a pomeranče a vychladíme. Přidáme zbytek vína, brandy, likér a na kostičky nakrájené ovoce a vychladíme.

Krutony po tatarsku

Krutony po tatarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g mletého masa (nejlépe míchané půl na půl), sůl, pepř, kmín, majoránka, 3-4 stroužky česneku - nakrájené, 1 větší cibule nadrobno nakrájená (část si odložíme na posypání), 2 vejce, 1-2 lžíce strouhanky (je třeba odhadnout podle konzistence), strouhanka na obalení, 1-2 rohlíky nakrájené na kolečka (1 rohlík stačí pro 2 osoby), trocha tatarské omáčky, trocha hořčice

Osmažíme rohlíky nakrájené na kolečka a dáme stranou. Maso smícháme se všemi ingrediencemi a necháme chvíli odležet. Pak si vlhčíme dlaně studenou vodou a ze směsi tvarujeme malé kuličky, které ve finále zploštíme na placičky. Ty pak obalíme ve st...

Vepřové na rožni

Vepřové na rožni

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg vepřové pečeně, 8 lžic rostlinného oleje, 1 stroužek česneku, 1 troška kmínu, 1 špetka soli

Vepřovou pečínku vykostíme, umyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky (řízky) a naklepeme na obou stranách. Řízky osolíme, potřeme česnekem, přidáme trošku kmínu a pokapeme olejem. Poté necháme na 2 hodiny odležet v chladu. Nachystané plátky masa vlo...

Plněná jablíčka s krémem

Plněná jablíčka s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks jablek, 1 lžíce rozinek, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce másla, 2 žloutky, 50 g mandlí bez slupek

Žloutky utřeme s cukrem a máslem, přidáme rozinky a nasekané mandle. Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a naplníme rozinkovou hmotou. Jablka uložíme do mísy, pokapeme calvadosem a pečeme cca 25 minut, při 200 °C.

Švestky s krémem

Švestky s krémem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g sušených švestek, 50 g rozinek, 0,5 dcl slivovice, 4 ks vajec, 10 dkg cukru krupice, 2,5 dcl mléka, 1 lžíce vanilkového cukru, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, 2 lžíce strouhanky

Mléko dáme vařit. Švestky a rozinky zalijeme vroucím mlékem a necháme 30 minut odležet. Švestky přecedíme a přidáme žloutky, které jsme si utřeli s cukrem. Za stálého šlehání přilijeme slivovici, přisypeme vanilkový cukr, strouhanou kůru z citrónu...

Ovocné šašliky

Ovocné šašliky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 banány, 1 pomeranč, 1 jablko, 1 hruška, 1 broskev, 8 kuliček hroznového vína, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce cukru krupice, 0,5 dl rumu, máslo

Ovoce nakrájíme na malé kousky a pokapame citrónovou šťávou. Cukr si rozpustíme v rumu, nalijeme na ovoce a dáme do chladničky na 30 minut. Poté ovoce napichujeme na jehlice střídavě. Dáme na pekáč a dáme péct, pečeme při 180 °C, cca 15 minut.

Žampionová krémová polévka

Žampionová krémová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g žampionů, 200 g telecího masa, 1 mrkev, 1 petržel, 1 cibule, 1,5 l vody, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka soli, špetka pepře

Maso a očištěnou zeleninu zalijeme vodou, ochutíme tymiánem, bobkovým listem, pepřem a solí, vaříme. Když je maso měkké, přidáme očištěné žampiony a vaříme na mírném ohni cca hodinu. Maso společně se žampiony jemně nasekáme a propasírujeme přes je...

Zeleninová paštika tří chutí

Zeleninová paštika tří chutí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g červené řepy, 600 g pórku, 600 g mrkve, 1 cibule, 2 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 50 g parmazánu, 3 lžíce másla, 1 lžička citrónové kůry, muškátový ořech, máslo na vymazání formy, pepř, sůl, zázvor

Uvaříme zvlášť očištěný pórek, řepu a mrkev. Cibuli jemně nakrájíme, osmažíme na oleji dozlatova, přidáme jemně posekaný česnek a osmažíme. Vejce promícháme s moukou, smetanou, rozpuštěným máslem, parmazánem a cibulí s česnekem. Hmotu rozdělíme...

Voňavé řízky

Voňavé řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vepřového (či kuřecího či jného) řízku, 1 hrneček hladké mouky, 2 vejce, 1 hrneček strouhanky, 1 cibule, troška tymiánu, troška bazalky, troška majoránky, troška rozmarýnu, troška rozdrceného bobkového listu, sůl, olej na smažení

Řízky osolíme,obalíme v mouce,vejci a strouhance smíchané s nadrobno nakrájenou cibulí,okořeněnou tymiánem,bazalkou,majoránkou, rozmarýnem a rozdrceným bobk.listem.Osmažíme.Nejlepší jsou s bramb.kaší.

Husí játra v těstíčku

Husí játra v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 500 g polohrubé mouky, 15 g droždí (kvasnic), 8 vajec, 350 g másla, 3 lžičky cukru, 4 lžíce teplé vody, Nádivka: 700 g husích jater, 300 g slaniny, 200 ml suchého bílého vína, pepř, sůl, tuk-olej na vymazání

Droždí smícháme se 4 lžícemi teplé vody, přidáme mouku, cukr, osolíme, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které na 2 hodiny dáme odležet. Poté přidáme rozpuštěné máslo, vypracujeme těsto a uložíme ho na 2 hodiny do tepla. Játra vložíme do teplé vo...

Králičí medailonky na růžovém pepři

Králičí medailonky na růžovém pepři

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg filetů z králíka, 1 konzerva bambusových výhonků, 4 listy čínského zelí, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička soli, 2 lžíce olivového oleje, 1 kg brambor či hotové hranolky, 4 lžičky růžového pepře ve slaném nálevu

Fitety z králičího masa pokrájíme na větší kousky a vhodíme na rozpálený olivový olej. Mírně opečeme, přidáme okapané bambusové výhonky, pokrájené na kousky, pokrájené čínské zelí a necháme opékat za občasného míchání. Ochutíme solí a sojovou omáč...

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 kousků kuřecích prsou (můžeme nahradit i kotletami či jiným masem), 2 kelímky hustého bílého jogurtu, 3 vejce, 4 stroužky česneku, sůl, pepř, koření dle chuti, strouhanka, olej

Maso naložíme do připravené jogurtové marinády. Tu umícháme z jogurtu, vajec, česneku, soli a koření dle chuti (např. grilovací směs). Necháme uležet v marinádě nejlépe do druhého dne. Když řízek vyndáme, obalíme ho ve strouhance a smažíme klasick...

Ovocný salát s majonézou

Ovocný salát s majonézou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 švestky, 2 jablka, 2 banány, 2 hrušky, 1 pomeranč, 1 dl majonézy, 250 ml koňaku, 1 lžička cukru moučka, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžička muškátového oříšku, špetka pepře

Švestky překrojíme na půl a vypeckujeme. Z jablek a hrušek vyjmeme jádřince a nakrájíme na osminky. Banány nakrájíme na kolečka, pomeranče rozebereme na měsíčky a odstraníme pecky. Jablka, hrušky a banány zakápneme citrónovou šťávou, majonézu prom...

Pomerančový salát

Pomerančový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 pomerančů, 1,5 dcl bílého vína, 100 g cukru krupice, 250 ml koňaku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce sojové omáčky, špetka chilli koření

Pomeranče nakrájíme na kostičky. Víno svaříme s cukrem a necháme vychladnout. Přidáme koňak, hořčici, sójovou omáčku, chilli a utřeme do pěny. Na pomeranče uložené na talíři nalijeme připravenou omáčku.

Paprika plněná paštikou

Paprika plněná paštikou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

16 paprik (kapií), 4 balení játrové paštiky, 150 g másla

Z paprik odstraníme semínka. Paštiky smícháme s máslem. Směsí plníme papriky.

Kuře na černo

Kuře na černo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehen, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 1 lžíce oleje, 4 lžíce švestkových povidel, 8 sušených švestek, 50 g rozinek, 1 bobkový list, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce cukru, špetka soli, špetka pepře

Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom do kastrolu přidáme švestková povidla, sušené švestky, rozinky, bobkový list, špetku soli, pepře, promíc...

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Kaštanová polévka by Jason Fitzgerald

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých kaštanů (nasekaných nožem), 100 g hladké mouky, 100 g másla, 50 g najemno nakrájené cibule, 20 g česneku, 50 g cukru krupice, 50 g lesního ovoce, 1 l zeleninového bujónu, sůl, pepř

Rozpustíme máslo a orestujeme cibuli, česnek, cukr, nasekané kaštany a lesní ovoce. Potom přidáme mouku a zahustíme. Přilijeme zeleninový vývar a vaříme cca 30 minut. Osolíme a opepříme dle chuti. Na závěr rozmixujme (na jemno, případně necháme v...

Salát z mrkve se smetanou

Salát z mrkve se smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g mrkve, 5 jablek, 15 dcl sladké smetany, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Na jemném struhadle nastrouháme mrkev. Jablka nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme smetanu, citrónovou šťávu, cukr a osolíme. Vše promícháme.

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Zeleninový salát se sýrem a klobásou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g okurek, 4 rajčata, 2 papriky, 150 g měkkého salámu, 150 g Eidamu (Edamu), 1 lžíci olivového oleje, špetku pepře, špetku soli

Okurky a rajčata nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na proužky, salám nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam. Zakápneme olejem, osolíme, opepříme a promícháme.

Čočkový salát

Čočkový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g čočky, 150 g uzeného bůčku, 4 cibule, 1 lžičku kari koření, špetku pepře, špetku soli

Čočku uvaříme a necháme vychladnout. Bůček nakrájíme na kostičky, osmažíme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme. Slijeme omastek. Bůček s cibulí přidáme k čočce, osolíme, opepříme, přidáme kari, promícháme a necháme cca hodinu...

Zelný salát s pomerančem a kokosem

Zelný salát s pomerančem a kokosem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g bílého zelí, 3 pomeranče, 50 g strouhaného kokosu, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Na hrubém struhadle nastrouháme zelí. Pomeranče nakrájíme na kostičky a přidáme k zelí. Přisypeme kokos, zakápneme olejem, dochutíme citrónovou šťávou, cukrem, osolíme, promícháme a necháme cca hodinu odležet.

Salát ze slanečků

Salát ze slanečků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg slanečků, 2 cibule, 10 dkg sterilovaného hrášku, 1,5 dcl zakysané smetany

Slanečky nakrájíme na proužky. Cibule nakrájíme na plátky. Přidáme hrášek, smetanu, zamícháme a necháme hodinu v ledničce odležet.

stránka: