Selský vepřový guláš s křenem
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 20min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
2780
kalorií
17.0g
cukrů
15.0g
tuků
64.0g
bílkovin
Příprava
Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, utřený česnek, promícháme a dusíme pod poklicí. Když je maso poloměkké, přidáme na hranolky nakrájené ledvinky a játra, podlijeme znovu vodou a dusíme do změknutí.Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme
a povaříme. Šťávu přecedíme na maso a porce zdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.
Podáváme s čerstvým chlebem nebo knedlíkem.
30. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.