Straciatella
Obtížnost
Čas přípravy
10h 30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
10h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1476
kalorií
1.0g
cukrů
91.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm . Dáme do vyhřáté trouby na 180 °C péct cca 10 minut. Po upečení necháme vychladit. Piškot položíme na tác a okolo dáme umytý rám dortové formy.
Jogurty smícháme s cukrem, šlehačky ušleháme se ztužovačem, čokoládu nahrubo nastrouháme. Do připraveného želatinového ztužovače přidáváme jogurt, řádně smícháme, přidáme šlehačky a nakonec čokoládu. Naneseme na piškot, pokapaný rumem a dáme přes noc vychladit.
08. 12. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.