Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Labužník - stránka 38

Hovězí pečeně se zeleninou

Hovězí pečeně se zeleninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězí kýty, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, 2 kuličky nového koření, 10 kuliček černého pepře, 1 lžičku šalvěje, 1 lžičku tymiánu, 2 papriky, 100 g rajčatového protlaku, 4 rajčata, 1 lžíci hladké mouky, 1 šálek zeleninového vývaru, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř

Špalíček hovězího masa z kýty osolíme, potřeme olejem a na pánvi ze všech stran opečeme. Poté maso přeložíme na dvojitý alobal, který předtím potřeme olejem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kuličky nového koření, kuličky černého pepře, lžičku ...

Patates sto fourno

Patates sto fourno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 1 citrón, 100 ml vody, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 2 lžičky rozmarýnu

Ve velké míse smícháme citronovou šťávu, vodu a olej. Přidáme sůl, rozmarýn a promícháme. Brambory oloupeme, nakrájíme a přimícháme do připravené směsi. Dáme do pekáčku a pečeme přibližně hodinu v předehřáté troubě.

Falešná kachna

Falešná kachna

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 červené zelí, 2-4 lžíce kmín, sůl, 500 ml vody, 50 g másla

Na dno vymaštěného pekáče dáme nakrouhané červené zelí a na to položíme rozporcované kuře, které jsme osolili a hodně posypali kmínem. Podlijeme vodou a pečeme cca 30 minut.

Klasické americké muffiny

Klasické americké muffiny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g polohrubé mouky, 42 g droždí (kvasnic), 200 ml vlažné vody, 1 vejce, 3 lžíce včelího medu, 3 lžičky cukru krupice, 1/2 lžičky soli

Na kvásek smícháme 100 ml vlažné vody, droždí, cukr a lžičku mouky. Ve velké míse uděláme těsto z vejce, medu, mouky a vody. Přidáme vykynutý kvásek a mícháme těsto do hladka. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo na hodinu vykynout. Pol...

Koleno

Koleno

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové koleno, 4 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 1 mrkev, 10 g másla, 1/2 lžičky soli, trošku pepře, 50 g Eidamu (Edamu), 500 ml vody

Kolínko omyjeme a dáme na alobal. Česnek a mrkev nakrájíme na plátky a posypeme tím koleno. Přidáme bobkový list. Sýr rozkrájíme na hranolky a položíme na koleno. Navrch dáme kousek másla. Koleno zabalíme do alobalu. Vložíme do hlubšího pekáče, p...

Straciatella

Straciatella

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 50 g cukru krupice, 50 g hladké mouky, 1/2 sáčeku kypřícího prášeku do pečiva, 30 g kakaa, 4 lžíce rostlinného oleje, 400 ml bílého jogurtu, 2 sáčky vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 sáčky ztužovače šlehačky, 200 g čokolády na vaření, 1 sáček želatinového ztužovače

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme olej a opět prošleháme, mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a přidáme ke žloutkům. Promícháme a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy vel. 24cm ....

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Vepřové plátky se sýrem v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 0,5 kg vepřového či kuřecího masa, 30 dkg Nivy , 1 lžičku soli, 1 lžičku mletého barevného pepře , 1 zelenou papriku, špetku bazalky, špetku majoránky, špetku tymiánu

Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme, můžeme přidat mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky. Připravíme si čtyři plát...

Panenka v těstě s ořechy

Panenka v těstě s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g vepřové panenky, 50 g strouhanky, 50 g mletých lískových jader, 250 g listového těsta, 5 lžic jemně nasekané petrželové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 3 lžíce provensálského koření, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Vepřovou panenku osolíme, posypeme jednou lžičkou provensálského koření, pokapeme citrónovou šťávou, olejem a necháme odležet. Poté vepřovou panenku opečeme ze všech stran na pánvi na oleji. Připravíme si směs z nasucho opečené strouhanky, mletých...

Grilovaná vepřová žebírka

Grilovaná vepřová žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřových žebírek, 100 ml kečupu, 70 ml olivového oleje, 4 lžíce medu, 4 lžíce sojové omáčky, 4 lžíce vinného octa, 1 lžička drceného pepře, 1 lžička drceného koriandru, 1 cibule, špetka chilli koření

Vepřová žebírka nakrájíme na kousky. V míse smícháme kečup, olivový olej, med, sojovou omáčku, lžičku vinného octa, namletou cibuli, prolisované stroužky česneku, drcený pepř, odcený koriandr a podle chuti chilli koření. Přísady promícháme, do mar...

Nadívaný bůček

Nadívaný bůček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g bůčku, 4 rohlíky, 100 g mletého uzeného masa, 2 vejce, trochu petrželky, trochu mléka, 5 lžic strouhanky, špetka muškátového ořechu, špetka drceného kmínu, špetka pepře, špetka soli

Vepřový bůček si vykostíme a vyřízneme do něj velkou kapsu. Rohlíky nakrájíme na kostičky a mírně je zvlhčíme mlékem, přidáme k nim umleté uzené maso, špetka muškátového oříšku, nasekanou petrželku a vejce rozmíchaná se solí a pepřem, promícháme a...

Grilovaná krkovička

Grilovaná krkovička

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků vepřové krkovice, 1 hrst sušeného rozmarýnu, 1 hrst sušené šalvěje, 5 lžic olivového oleje, špetka soli, špetka pepře

Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme sušeným rozmarýnem a šalvějí, zakápneme olivovým olejem, necháme v chladu několik hodin odležet. Poté maso opečeme na grilu z obou stran do měkka. Podáváme s brambory.

Husa na zázvoru

Husa na zázvoru

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 mladé husy, 1 lžička mletého zázvoru, 6 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, sůl

Česnek utřeme se solí a vtlačíme ho do otvorů v mase (jako při špikování). Husu uvnitř i zvenku osolíme, potřeme zázvorem a pečeme na sádle za stálého podlévání, aby kůrčička byla červená a křupavá.

Americká omáčka

Americká omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce natvrdo, 1 lžíci polotučné hořčice, 125 ml rostlinného oleje, 2 nasekané sterilované okurky, 1 velkou cibuli, 1 lžíci citrónové šťávy, cukr moučku, sůl

Uvařené vejce natvrdo rozpůlíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou a smícháme se solí a hořčicí. Vymícháme dohladka. Po kapkách přidáváme olej a citronovou šťávu. Cibuli rozsekáme nadrobno, vmícháme s okurkami do omáčky, podle chuti osladím...

Kuře na limonádě

Kuře na limonádě

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 5 dcl limonády, 3 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, 1 lžíci koření na kuře, 1 lžičku soli

Omyté, nasolené a okořeněné kuře dáme do pekáče. Přidáme rozmačkaný česnek a nakrájenou cibuli na měsíčky. Zakapeme Worcesterovou omáčkou, posolíme a zalijeme půl litrem limonády. Pečeme v troubě do zlatova.

Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

550 g tuňáku, 4 plátky mořských řas, 4 plátky jarního těsta, 50 g čerstvého zázvoru, 100 g tenkých těstovin, 200 g mražené zeleninové směsi, 2 tortily, 50 g limety, 50 g pomeranče, 50 g citrónu, 4 žloutky, bílý pepř, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíci včelího medu, 1 lžíci másla

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme,...

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Kuřecí řízek s malinami a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kousky kuřecích prsou, 40 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžíce pórku, 2 lžíce malin, sůl, Vegeta

Prsa lehce naklepeme a osolíme, obalíme v mouce a na horkém másle z obou stran opečeme. Přisypeme kokos, osmažíme a podlijeme troškou vody se špetkou Vegety. Šťávu provaříme a přidáme spařené plátky pórku a maliny. Na talířích zdobíme malinami a p...

Mořské plody s rýží

Mořské plody s rýží

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g předvařených mořských plodů (např. Nowaco), 2 lžíce olivového oleje, 1 stroužek česneku, 3-4 lžíce hotové kari rýže

Na pánvi rozpálíme olej s rozmačkaným česnekem. Přidáme mořské plody a za stálého míchání opečeme. Pak vmícháme rýži a všechno společně ještě chvíli smažíme.

Pekingské maso

Pekingské maso

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hovězího masa na minutku, 300 g kuřecích prsou, 1 pórek, olej, 2 lžíce Shao-sing (rýžového vína), 2 papriky - červená a žlutá, 1/2 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky chilli omáčky, 1 lžička pasty sambala (Sambal oelek)

Maso nakrájíme na nudličky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli omáčky připravíme marinádu, ve které necháme maso asi hodinu odležet. Papriky a pórek nakrájíme na tenké nudličky. Z masa slijeme marinádu a na rozpáleném oleji je zprudka o...

Mořský kapr pečený se šunkou

Mořský kapr pečený se šunkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g másla, 1 cibule, 100 g celeru, sůl, 600 g kapra, 100 g šunky, 60 g tvrdého sýru, 1/2 dcl smetany, 1 žloutek

Na másle zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme nastrouhaný celer a opražíme. Přidáme osolené porce kapra a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom porce kapra rozložíme i se zeleninou do zapékací mísy, pokryjeme plátky šunky. Strouhaný sýr, smeta...

Selský vepřový guláš s křenem

Selský vepřový guláš s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřové plece, 150 g vepřových ledvinek, 150 g vepřových jater, 75 g sádla, 200 g cibule, 15 g mleté papriky, 500 ml vody, mletý pepř, zázvor, kmín, majoránka, 2 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 g křenu

Nejdříve si omyjeme, osušíme a nakrájíme všechno maso. Poté na sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, zpěníme, vložíme na kostky nakrájené maso, orestujeme, zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, trochu zázvoru, kmínu, majoránky, u...

Uherský guláš se zelím

Uherský guláš se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g kyselého zelí, 300 g uzeného masa, 300 g vepřového maso z ramínka nebo plece, 50 g slaniny, mletá paprika, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l zakysané smetany, sůl

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi...

Masový salát s ředkvičkami

Masový salát s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hovězího masa vařeného, 150 g sterilovaných okurek, 2 ks zelených paprik, 10 ředkviček, 1 menší cibule, 1 lžíce hořčice, citrónová šťáva, sůl, olej

Hovězí maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájené okurky, papriky, ředkvičky a cibuli. Přidáme hořčici, sůl podle chuti, citrónovou šťávu, pokapeme olejem a dobře promícháme.

Zelný salát á la mode Italiano

Zelný salát á la mode Italiano

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg bílého zelí, 100 g pórku, 100 g sterilovaných žampionů, ocet, olej, sůl, troška cukru moučka, 2 lžíce sojové omáčky

Zelí nakrájíme na kostičky, přidáme nakrájené kapie a žampióny, obojí bez nálevu, nakonec přidáme na kolečka nakrájený pórek. Zakápneme olejem, octem, s citem osolíme, zakápneme sojovou omáčkou. Chuť doladíme trochou cukru. Lehce promícháme a nech...

Sváteční salát z pekingského zelí

Sváteční salát z pekingského zelí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g pekingského zelí, 1/2 grepu, 100 g kompotovaných hroznů nebo angreštu, 200 g pečeného drůbežího masa, citrónová šťáva, 1 lžička zeleného pepře, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačky), 1lžíce brusinkového nebo klikvového kompotu

Opláchnuté, okapané zelí nakrájíme na nudličky. Díly grepu sloupneme dužinu, přidáme k zelí, doplníme okapaným ovocem, na nudličky nakrájeným masem, pepřem a promícháme, podle chuti přikyselíme citrónovou šťávou a nálevem z kompotu. Salát rozdělím...

Veselý pekáč od Tatiany

Veselý pekáč od Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sáčky kyselého zelí, 2 středně velké cibule, 1 celý česnek, 0,5 kg vepřových žeber, 1 menší vykostěné uzené koleno, 2 grilovací klobásky, 0,5 kg libového bůčku, sůl, 1 balení kmínu, 3 lžíce sádla, 0,4 l zeleninového bujónu

Zelí necháme okapat. Mezitím si připravíme na sádle cibulku nakrájenou nahrubo (restujeme ji tak cca 3-4 minuty). Zamícháme ji do zelí, které pak ještě posolíme a okmínujeme. Vše dáme do většího pekáče a nahoru naklademe maso (koleno vykostíme a k...

stránka: