Středomořská treska
Obtížnost
Čas přípravy
35min
Čas vaření
40min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
236
kalorií
12.0g
cukrů
7.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Nakrájená rajčata, česnek, protlak, pernod, kapary a olivy dáme do hrnce. Podle chuti osolíme a opepříme a pomalu zahříváme. Zatím dáme do hluboké pánve rybí maso a podlijeme je vínem. Přidáme bobkový list, celý pepř a citrónovou kůru a tekutinu přivedeme k varu. Zmírníme oheň, pánev přikryjeme pokličkou a maso dusíme 10 minut. Ryby rozdělíme na nahřáté talíře a udržujeme teplé. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme do směsi s rajčaty, přivedeme k varu a krátce povaříme. Omáčku rozdělíme na ryby. Porce ozdobíe petrželkou a ihned podáváme.
Zdenka Obertová25. 11. 2009
Ingredience
- 4 porce tresky (asi 200 g)
- 400 g nakrájených rajčat z konzervy
- 60 g černých oliv bez pecek
- 150 ml bílého suchého vína
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce pernodu
- 1 lžíce kaparů
- 1/4 lžičky celého černého pepře
- tenký proužek citrónové kůry
- 1 bobkový list
- snítky petrželky na ozdobu
- 1 nakrájený stroužek česneku
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.