Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kuře nadívané zelím jako kachna

Kuře nadívané zelím jako kachna

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 50min
Nutriční hodnoty
428 kalorií 0.0g cukrů 28.0g tuků 21.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve připravíme nádivku. Ze zelí vymačkáme část šťávy a ještě drobněji je pokrájíme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nadrobno nakrájenou slaninu, kmín, trochu pepře, nové koření, rozmačkaný česnek a nakonec špetku muškátového oříšku a hřebíčku. Hřebíčku nesmí být mnoho, neboť jinak přehluší vůni ostatního koření. Můžeme jej i vynechat. Nádivku dobře promícháme a naplníme jí kuře. Naplněné kuře posolíme a popaprikujeme. Je možné použít i kořenící sůl na pečené kuře. Naplněné kuře položíme na pekáč, podlijeme olejem (pro fajnšmekry lze místo oleje použít odpovídající množství vepřového sádla) a vodou, vydatně posypeme kmínem a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme doměkka. V průběhu pečení kuře přeléváme šťávou a obracíme. Upečené kuře rozpůlíme a vyjmeme z něj zelí. Pak je rozporcujeme, porce vložíme zpět do pekáče a necháme spolu se šťávou ještě krátce péci. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Poznámka: Zelí lze podávat nejenom zvlášť, ale můžeme je před závěrečným pečením vložit do pekáče společně s porcemi kuřete. Ty potom ještě více připomínají kachnu, šťáva je však nakyslá a zelí mastnější.


kaccka

28. 11. 2009, Recept navštíven: 3592x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Ajaja
Tak já tomu říkám Kuře ala husa - používám jen sůl a kmín, peču na sádle, kysané zelé dávám do kuřete i pod kuře. Chuťově výborné s bramborovým knedlíkem. Výhodou kysaného zelí je, že na sebe naváže tuk, takže našemu trávení odlehčí.

Ajaja 11. 02. 2010, 17:48

Facebook komentáře