Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Uherský guláš se zelím

Uherský guláš se zelím

Obtížnost Čas přípravy
45min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 45min
Nutriční hodnoty
1248 kalorií 0.0g cukrů 85.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši.
Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.


Mall

30. 11. 2009, Recept navštíven: 1751x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře