Uherský guláš se zelím
Obtížnost
Čas přípravy
45min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 45min
Porce
Nutriční hodnoty
1248
kalorií
0.0g
cukrů
85.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Kysané zelí překrájíme, zalijeme vodou a hned do něho přidáme omyté a na kostky krájené uzené maso a stejně krájené vepřové maso. Doplníme na kostičky rozkrájenou a rozškvařenou slaninou i paprikou. Přikryjeme a dusíme do změknutí. Zvlášť na pánvi připravíme ze sádla a mouky světlou jíšku, dobře ji s vodou povaříme a zahoustlou přidáme k masu se zelím. Doplníme smetanou a vše dobře promícháme a prohřejeme. Podle chuti teprve dokořeníme solí, popřípadě i pepřem. Je to úprava podobná segedínskému guláši.
Doporučená příloha: houskové knedlíky, noky nebo chléb.
30. 11. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.