Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Tuňák pečený v mořské řase

Tuňák pečený v mořské řase

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
1776 kalorií 33.0g cukrů 39.0g tuků 156.0g bílkovin

Příprava

Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme, ochutíme bílým pepřem, posypeme sekaným čerstvým zázvorem, zabalíme do navlhčených řas a jarního těsta. Potřeme vaječným žloutkem a 2 - 3 minuty zprudka smažíme na rozpáleném oleji při teplotě 190°C. Těstoviny lehce orestujeme a smícháme se zeleninou. Mezitím nakrájíme tortily na proužky asi 2 cm silné a obalíme kolem formy o síle cca 7 cm. Potřeme žloutkem a usmažíme ve fritéze. Vyklepeme z formy, naplníme orestovanou zeleninou a na směs klademe kousky tuňáka - 5 - 6 kousků na porci. Podáváme s limetovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Místo mražené zeleninové směsi je lepší použít čerstvé zeleninové nudličky - čerstvou karotku, pórek, cukety a lilek.


katka16031

30. 11. 2009, Recept navštíven: 2439x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam

13. 09. 2016, 18:27

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
možno sa do toho pustím

06. 10. 2016, 09:46

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to vyborná pochuťka

28. 12. 2016, 13:43

Přidat komentář
slunina
Můžu se zeptat, co je to jarní těsto?

slunina 14. 12. 2009, 15:26

Facebook komentáře