Tuňák pečený v mořské řase
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Nejdříve si připravíme limetkovou omáčku: svaříme pomerančovou šťávu s trochou medu a necháme zredukovat. Přidáme citronovou a limetkovou kůru a na závěr přimícháme čerstvé ztuhlé máslo. Porce tuňáka zabalíme do jarního těsta a řas. Těsto osolíme, ochutíme bílým pepřem, posypeme sekaným čerstvým zázvorem, zabalíme do navlhčených řas a jarního těsta. Potřeme vaječným žloutkem a 2 - 3 minuty zprudka smažíme na rozpáleném oleji při teplotě 190°C. Těstoviny lehce orestujeme a smícháme se zeleninou. Mezitím nakrájíme tortily na proužky asi 2 cm silné a obalíme kolem formy o síle cca 7 cm. Potřeme žloutkem a usmažíme ve fritéze. Vyklepeme z formy, naplníme orestovanou zeleninou a na směs klademe kousky tuňáka - 5 - 6 kousků na porci. Podáváme s limetovou omáčkou.
Tip k receptu
Místo mražené zeleninové směsi je lepší použít čerstvé zeleninové nudličky - čerstvou karotku, pórek, cukety a lilek.
katka1603130. 11. 2009