Vepřové plátky se sýrem v alobalu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory oškrábeme nebo pořádně odrhneme kartáčkem. Nakrájíme na kolečka 0,5 cm silná, dáme do mísy, osolíme, opepříme, můžeme přidat mletý kmín, bazalku, majoránku, trochu tymiánu, zvlášť když jsou v létě čerstvé bylinky. Připravíme si čtyři pláty alobalu, dáme na ně plátky brambor, plátky masa a navrch dáme Nivu. Kdo nemá Nivu rád, dá se použít jiný sýr, ale Niva je Niva! Navrch dáme kousek zelené papriky. Pořádně zabalíme do alobalu, zatlačíme kraje, aby nám obsah nevytékal a dáme péci asi na 200 stupňů asi půl hodiny.
Tip k receptu
V obchodech prodávají alobalové mističky, které jsou na přípravu takových jednorázovek jedinečné! Jinak radím pořádně kraje upevnit. V létě to děláme i na grilu venku, ale o trochu déle a pomalu.
Jako příloha je výborný salát - snad jakýkoliv.
08. 12. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: čerstvé natě
Dessyna 29. 01. 2013, 22:33