Chybějící obrázek

Guláš zahuštěný perníkem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

12h 30min
Čas vaření
1h 40min

Celkový čas

14h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

2088 kalorií
0.0g cukrů
156.0g tuků
145.0g bílkovin


Příprava

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout a poté do ní naložíme hovězí maso, které jsme si před tím omyli a očistili. Hovězí pečínka by měla v nálevu zůstat alespoň po dobu 12 hodin. Maso vyjmeme z nálevu, osušíme, osolíme a opepříme. V dostatečně velké nádoby rozpustíme slaninu a na ní zprudka opečeme připravené maso. Když se hovězí pečínka ze všech stran orestuje, přidáme k ní očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Po této době k masu přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení dalších 30 minut. Když je maso měkké, zjemníme omáčku zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Maso před podáváním nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou.

Tip k receptu

Hovězí maso s omáčkou z perníku podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.

přidejte na:
karkolka

12. 04. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutné

palino 28. 09. 2016, 18:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutné

majka 15. 04. 2019, 20:11

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Tedy kuchař jsem vcelku průměrný ale tohle tedy GULÁŠ NENÍ ani náhodou! Příprava se tak trochu podobá svíčkové?

Host 13. 02. 2011, 17:08

Chybějící obrázek
A proč by to neměl být guláš?? Receptů na tento pokrm existuje nespočet, tento například vychází z kotlíkového, kde patří kromě masového základu také zelenina včetně mrkve i petržele, papriky a tak dál. Guláš nemusí být jen hovězí a cibule :), přesto může být dobrý.Zajděte někdy na gulášFest a také se nechte inspirovat.

14. 02. 2011, 13:20

Chybějící obrázek
Příprava je sice netradiční,ale proč ne?

14. 02. 2011, 13:23