Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Guláš zahuštěný perníkem

Guláš zahuštěný perníkem

Obtížnost Čas přípravy
12h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 40min 14h 10min
Nutriční hodnoty
2088 kalorií 0.0g cukrů 156.0g tuků 145.0g bílkovin

Příprava

Příprava nálevu na marinování masa: do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl, cukr, zrnka pepře a najemno nasekanou cibuli. Vytvořený nálev krátce povaříme, aby se všechny chutě dobře propojily. Marinádu necháme vychladnout a poté do ní naložíme hovězí maso, které jsme si před tím omyli a očistili. Hovězí pečínka by měla v nálevu zůstat alespoň po dobu 12 hodin. Maso vyjmeme z nálevu, osušíme, osolíme a opepříme. V dostatečně velké nádoby rozpustíme slaninu a na ní zprudka opečeme připravené maso. Když se hovězí pečínka ze všech stran orestuje, přidáme k ní očištěnou a nahrubo nakrájenou zeleninu. Podlijeme vývarem a na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Po této době k masu přidáme nastrouhaný perník a pokračujeme v dušení dalších 30 minut. Když je maso měkké, zjemníme omáčku zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Maso před podáváním nakrájíme na plátky a na talíři přeléváme omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Hovězí maso s omáčkou z perníku podáváme s dušeným červeným zelím a bramborovými knedlíky.


karkolka

12. 04. 2010, Recept navštíven: 4403x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné

28. 09. 2016, 18:12

Přidat komentář
Thumb
Tedy kuchař jsem vcelku průměrný ale tohle tedy GULÁŠ NENÍ ani náhodou! Příprava se tak trochu podobá svíčkové?

Host 13. 02. 2011, 17:08

Thumb
A proč by to neměl být guláš?? Receptů na tento pokrm existuje nespočet, tento například vychází z kotlíkového, kde patří kromě masového základu také zelenina včetně mrkve i petržele, papriky a tak dál. Guláš nemusí být jen hovězí a cibule :), přesto může být dobrý.Zajděte někdy na gulášFest a také se nechte inspirovat.

14. 02. 2011, 13:20

Thumb
Příprava je sice netradiční,ale proč ne?

14. 02. 2011, 13:23

Facebook komentáře