Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Maďarská - stránka 2

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg žampionů, 3 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kousek feferonky, 1 lžička bujónu, 250 ml smetany na vaření, 1 l vody

Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Do hrnce dáme máslo a žampiony podusíme, přidáme lžíci mouky, osolíme, opepříme a přidáme feferonku. Zalijeme asi 1 l vody a zvolna vaříme. Po 20 minutách odstavíme a vlijeme smetanu. Můžeme dochutit bujóne...

Medovník

Medovník

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 lžíci včelího medu, 7,5 dkg másla, 10 dkg cukru krupice, 1 lžičku mleté skořice, 1 lžičku jedlé Sody, 1 vejce, 1 smetanu ke šlehání (šlehačku), 2 lžíce Solamylu, 23 dkg hladké mouky, 1 šálek silné kávy, 50-100 ml rumu, 2-4 lžíce ovocné marmelády, 1/2 perníku na pečení, 10 dkg nasekaných vlašských ořechů

Ve vodní lázni (na páře) mícháme med, 2,5 máslo, cukr, skořici, jedlou Sodu a vejce do hladké hmoty. Vyndáme z páry, přidáme mouku a prohněteme. Rozdělíme na 6 dílů, vyválíme 6 placek, které vykrojíme podle dna dortové formy a pečeme 5-7 minut do ...

Kotlety na zelí

Kotlety na zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vepřové kotlety, 2 ostravské klobásy, 400 g kyselého zelí, 300 g dlouhozrné rýže, 1 hrneček zakysané smetany, sůl, 1 lžíci ztuženého pokrmového tuku

Rýži dáme na pánev, zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou do měkka. Poté vodu slijeme. Kotlety naklepeme, nařízneme okraje, aby se nekroutily, osolíme a opečeme na lžíci tuku. Zelí dáme do kastrolu, na ně položíme kotlety a ještě tence nakrájenou ...

Cikánské topinky

Cikánské topinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bílou veku, rostlinný olej na smažení, 4 kousky smetanového sýru se šunkou nebo uzeným, 4 stroužky česneku, 1 křen

Veku (může být i chléb) nakrájíme na plátky a osmažíme na malém množství oleje. Potřeme česnekem, rozetřeme sýr a posypeme nastrouhaným křenem.

Langoše (velmi jednoduše)

Langoše (velmi jednoduše)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 1 vejce, 0,5 balení droždí, sůl, cukr, 0,5 l voda nebo mléka

V hrnku rozmícháme kvasnice s vodou (nebo mlékem) a cukrem. Do mouky přidáme vejce a sůl. Vypracujeme řidší těsto, které přikryjeme utěrkou a dáme na 30 minut až 1 hodinu de tepla uležet. Těsto pak rozdělíme na 16 stejných kusů, které roztáhneme a...

Mandlový koláč

Mandlový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g mandlí, 150 g hladké mouky, 200 g másla, 2 vejce, 200 g cukru krystalu, špetka soli

Mandle nasekáme nahrubo a smícháme s cukrem, nakrájeným máslem, moukou, vejci a solí. Vše důkladně promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané koláčové formy. Pečeme 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Při podávání posypeme moučkovým cu...

Plněná vepřová svíčková

Plněná vepřová svíčková

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové svíčkové, 2 lžíce polotučné hořčice, sůl, pepř, 2 menší cibule, 200 g anglické slaniny, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžička kmínu, 200 ml vody

Maso omyjeme, osušíme a rozřízneme na plát. Poté osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Posypeme nakrájenou cibulí na kolečka a nakrájeným česnekem na plátky. Přidáme anglickou slaninu a plátek masa smotáme, ovážeme nití, posypeme kmínem a na prudko...

Maďarské fazole

Maďarské fazole

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 2 stroužky česneku, 3 čili papričky, 1 cibule, 1 menší mrkev, 2 konzervy bílých fazolí , 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička suché majoránky, sůl, pepř, 150 ml vody

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, nakrájené čili papričky a rozetřený česnek. Smažíme tak dlouho, dokud cibule nezezlátne. Přidáme nakrájenou mrkev, scezené fazole, cukr, rajčatový protlak a vodu. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut na mírném pl...

Segedínský guláš

Segedínský guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřového boku, 2 cibule, 700 g kyselého zelí, 1/2 lžičky soli, 1 lžička sladké mleté papriky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžička sádla, 1 lžíce hladké mouky, 200 ml zakysané smetany, 1/2 lžičky mletého černého pepře

Cibuli nasekáme najemno. Maso nakrájíme na kostky. Zelí také můžeme prokrájet. Na trošce sádla zpěníme cibuli, vložíme maso, osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme papriku, podlijeme troškou vody, přikryjeme a dusíme. Po asi 20 minutách přidáme k ...

stránka: