Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Segedínský guláš

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 1h 0min
Celkový čas: 1h 20min , porce

308 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 15.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Cibuli nasekáme najemno. Maso nakrájíme na kostky. Zelí také můžeme prokrájet. Na trošce sádla zpěníme cibuli, vložíme maso, osolíme, opepříme a restujeme. Přidáme papriku, podlijeme troškou vody, přikryjeme a dusíme. Po asi 20 minutách přidáme k masu zelí, okmínujeme, můžeme přidat ještě trošku vody a dusíme vše doměkka.
Guláš na závěr zahustíme smetanou s moukou.

Zuzana Mellenová

28. 05. 2009, Recept navštíven: 4353x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Segedínský guláš

Segedínský guláš

Cibuli nasekáme najemno. Maso nakrájíme na kostky. Zelí také můžeme prokrájet. Na trošce sádla zpěníme cibu...

Segedinský guláš pro vegetariány

Segedinský guláš pro vegetariány

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Zasypeme mletou paprikou a promícháme. Přidáme zelí, sojové ...

Sojový segedínský guláš

Sojový segedínský guláš

Připravíme si marinádu z kostky bujonu, lžíce oleje, cibule, česneku trochu pepře a soli. Sojové kostky v m...

Segedinský guláš

Segedinský guláš

Na drobno pokrájené maso osolíme, okořeníme, osmahneme na tuku a zpěněné cibulce, podlijeme vývarem a dusím...

Segedínský guláš podle sonizny

Segedínský guláš podle sonizny

Cibuli a česnek nakrájíme na jemno, maso na kostky. Cibuli a česnek osmažíme na sádle dozlatova, přidáme m...

Zobrazit všechny podobné recepty k Segedínský guláš Link-arrow
Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
oblíbený guláš, dělám stejně jako Zuzka, ale přidávám pro chuť i trochu sušeného libečku
Přidané ingredience: libeček

28. 09. 2014, 07:04

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to aj naš obľúbený segediňák

09. 11. 2015, 10:56

Sleš
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Segedin jsem dnes dělal poprvé a to podle tohoto receptu. Všechno v cajku, akorát zakys. smetany se mi tam zdá 200ml moc, moc mi tam razila. Příště zkusím dát polovinu, nebo klasickou na vaření, tak asi tak...

07. 01. 2016, 14:44

Přidat komentář
Angel 666
Dnes jsme měli guláš k večeři, tak můžu přidat foto :o)

Angel 666 28. 02. 2010, 23:21

PrinceznaII
Naše dokončovací variace je : papriku až na konec a to tak, že orestujeme na jemno nakrájený česnek a když zlátně zasypeme paprikou a rychle orestujeme a šoupneme do podušeného základu. Pak ještě vyrobíme jíšku - vypražíme na kostičky slaninu a pak na tom uděláme jišku. Klidně ve stejném kastrulku co byla před tím paprika. Smetanou nakonec jen jemníme. Ježíš mně se sbíhají sliny :o( ale manžel to buhžel nejí, tak to doma nevařím

PrinceznaII 13. 03. 2010, 11:28

majka
tento segedinak som vyskúšala, bol velmi chutný

majka 17. 08. 2016, 19:28

Facebook komentáře