Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1848 kalorií 3.0g cukrů 115.0g tuků 195.0g bílkovin

Příprava

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Na cibuli vložíme umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutíme solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestujeme. Zasypeme trochou mouky, rychle promícháme a ještě další 1-2 minuty opékáme. Pak zředíme vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidáme dohladka vymíchanou smetanu a necháme dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmeme a přelijeme na talíři houbovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Na jiném talíři servírujeme k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.


Mall

18. 11. 2009, Recept navštíven: 1994x


Přidat recenzi
dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
super dobrý recept na kapra

02. 12. 2016, 21:01

Přidat komentář

Facebook komentáře