Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
30min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

1848 kalorií
3.0g cukrů
115.0g tuků
195.0g bílkovin


Příprava

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Na cibuli vložíme umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutíme solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestujeme. Zasypeme trochou mouky, rychle promícháme a ještě další 1-2 minuty opékáme. Pak zředíme vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidáme dohladka vymíchanou smetanu a necháme dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmeme a přelijeme na talíři houbovou omáčkou.

Tip k receptu

Na jiném talíři servírujeme k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.

přidejte na:
Mall

18. 11. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
dušanka
super dobrý recept na kapra

02. 12. 2016, 21:01

majka
chuťovo veľmi dobrý recept

24. 02. 2019, 20:46

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.