Kapr na smetaně a houbách
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a drobně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět. Na cibuli vložíme umyté, na tenké plátky pokrájené houby. Ochutíme solí, mletým pepřem a petrželkou a při vyšší teplotě a za častého míchání orestujeme. Zasypeme trochou mouky, rychle promícháme a ještě další 1-2 minuty opékáme. Pak zředíme vývarem z ryb. Když se šťáva začne vařit, přidáme dohladka vymíchanou smetanu a necháme dál povařit. Rybí filety poté opatrně vyjmeme a přelijeme na talíři houbovou omáčkou.
Tip k receptu
Na jiném talíři servírujeme k rybě vařené brambory ozdobené máslem a petrželkou.
Mall18. 11. 2009