Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 6

Domácí majonéza

Domácí majonéza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška citronové šťávy, troška cukru krystal, 1 lžíce plnotučné hořčice, troška mleté papriky , troška pepře, špetka soli, 2 žloutky, troška l slunečnicový olej

Žloutky, lžíci hořčice a špetku soli smícháme podle chuti, přidáme pepř, papriku a cukr. Možno přidat citronovou šťávu. Šleháme s přidáváním oleje až do požadované pevnosti.

Vejce nahniličko s křenem

Vejce nahniličko s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžička cukru krupice, 1 hrnek vody, 1 lžička octu, špetka soli, 30 g křenu, 50 g másla, 4 vejce, 1 listový salát

Salát rozebereme na větší listy, dobře ochutíme zálivkou (octová voda, sůl, cukr), rozložíme kolem dokola na mísu. Vejce uvaříme nahniličko (4 minuty), zchladíme, oloupeme a studená rozkrájíme podél na polovinu. Půlky vajec rozložíme na listy salá...

Máslo brynzové

Máslo brynzové

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 50 g másla, 1 lžíce pažitky, špetka soli, 1-2 lžička polotučného mléka

Máslo napěníme a přidáme postupně sůl, našlehanou brynzu s mlékem a nasekanou pažitku.

Mléčný řez

Mléčný řez

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g krupicového cukru, 50 g kakaa, 1 smetana ke šlehání - šlehačka (33%), 1 jemný tvaroh, vanilkový cukr

Vajíčka oddělíme. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Potom přidáme kakao a sníh z bílků. Dáme na plech vyložený papírem na pečení. Troubu předehřejeme na 190°C a pečeme asi 10 minut. Mezitím si vyšleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr. Vychladlé...

Jednohubky z hermelínu

Jednohubky z hermelínu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks Hermelínu, 1 kousek česneku, 1/2 balení másla, 1-3 špetky soli, 1 hrst vlašských ořechů

Hermelín rozřežeme napůl, vybereme vnitřek a smícháme s přísadami. Naplníme zpět do hermelínu, slepíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme ztuhnout do ledničky a pak krájíme na trojúhelníčky. Napichujeme na párátka, můžeme přidat kuličku hroznového...

Medové máslo

Medové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g včelího medu, 150 g másla, 1-2 lžička citronové šťávy

Máslo utřeme s medem a citronovou šťávou. Mažeme na pečivo.

Lučinová pomazánka

Lučinová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kousek česneku, 1 lžička mléka, troška pepře, špetka soli, 1 balení taveného sýru, 1 balení Lučiny, 1 vlašský ořech

Na výrobu použijeme 1 sýr Lučina a 1 tavený sýr. Osolíme a opepříme podle chuti, česneku jak kdo snese a přidáme trošku mléka. Mažeme na rohlíky a ozdobíme oříškem.

Tvarohová majonéza mixovaná

Tvarohová majonéza mixovaná

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citrón, 1 lžička cukru krupice, 1 sklenka polotučného mléka, 1 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 100 g jemného tvarohu, 1 žloutek

Do mixeru dáme mléko, žloutek a mixujeme. Po částech přidáváme tvaroh nebo žervé, přikapáváme olej a citronovou šťávu. Nakonec podle chuti přisolíme a přisladíme. Používáme na vařené zeleniny a zeleninové saláty.

Myšákovy řezy

Myšákovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru moučka, 2 balení čokoládové polevy, 3 lžíce kakaa, 250 g másla, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení prášku do pečiva, 2 balení jemného tvarohu, 6 žloutků

Žloutky, práškový cukr a olej utřeme, přidáme polohrubou mouku, kakao, z bílků sníh a prášek do pečiva. Uděláme těsto. Na vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct. Uděláme náplň z másla, cukru a tvarohu. Na vychladlou placku natřeme tvarohový kré...

Co dům dal, s těstovinami

Co dům dal, s těstovinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g hlívy ústřičné, 2 papriky, 2 listy řapíkatého celeru, 400 g špekáčků, 1 cibule, 100 g 45% eidamu, 5 vejcí, špetka soli, špetka pepře, 200 g drobných těstovin, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky, nebo na drobno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, špekáčky na kostičky. Drobnější těstoviny uvaříme dle návodu. Ve větší pánvi na oleji restujeme zeleninu asi 5 minut, dokud paprika trochu nezměkne....

Šunková omáčka

Šunková omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 20 g šunky, 5 g křenu, 0,05 dcl bílého vína, 5 g cukru moučka, troška petrželové natě

Majonézu utřeme s vínem a cukrem a přidáme nastrouhaný křen s jemně posekanou šunkou. Ochutíme petrželkou.

Lívance z rohlíků

Lívance z rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 starších rohlíků, 4 žloutky, 4 bílky, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 hrsti polohrubé mouky, 1 1/2 l polotučného mléka, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přidáme mouku, mléko, žloutek, nakonec lehce smícháme se sněhem z bílků. Na vymazané pánvi smažíme po obou stranách. Povrch lívanců posypeme skořicovým cukrem, povidly, marmeládou..

Máslo šunkové s křenem

Máslo šunkové s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g šunky, špetka soli

Máslo napěníme, smícháme s jemně sekanou šunkou, solí a křenem, když není křen tak nakrájíme okurku a trochu hořčice.

Kuřecí omáčka

Kuřecí omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g pečeného kuřete, 10 g mandlí, 0,05 dcl bílého vína

Majonézu utřeme s vínem a vmícháme jemně posekané kuře a nastrouhané mandle.

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Sladkokyselá salátová polévka s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 miska listového salátu, 1 plátek másla, 1 lžíce hladké mouky, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 kostka bujónu, 1 vařené vejce, 2 lžičky cukru krupice, 1 lžička octu, 500 ml vody

Z másla, mouky a na hrubo nastrouhané mrkve připravíme světlou jíšku. Zalijeme jí 250 ml vody a 10 minut povaříme. Salát rozmixujeme s 250 ml vody a přidáme do povařeného základu. Polévku ochutíme bujónem, octem, cukrem. Vše povaříme 5 minut a ods...

Vejce plněná tuňákem

Vejce plněná tuňákem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-6 vejcí, 1 citrón, 1/2 cibule, 30 g másla, 4 rajčata, 2 papriky (kapie), špetka soli, 1 konzerva tuňáka

Uvařená vejce rozkrojíme, žloutky vyjmeme, utřeme s máslem a jemně nastrouhanou cibulí. Přidáme nadrobno nasekané maso z tuňáka a vše zakapeme citronem a podle chuti osolíme. Směsí naplníme bílkové misky, dáme na mísu a okolo dáme plátky rajčat, n...

Mandlová omáčka

Mandlová omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g mandlí, 10 g rajčat, 0,05 dcl červeného vína, 5 g cukru moučka

Majonézu utřeme s červeným vínem a cukrem, přidáme rozetřené oloupané rajče a vmícháme jemně nastrouhané mandle.

Kefírový koktejl s jahodami

Kefírový koktejl s jahodami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 ml kefíru, 100 ml smetany ke šlehání, 100 ml polotučného mléka, 1 banán, 1 vanilkový cukr, 1/2 lžičky třtinového cukru

Jahody nejlépe mražené rozmixujeme ponorným tyčovým mixérem. Přidáme kefír, mléko, šlehačku, banán, vanilkový a třtinový cukr. Vyšleháme. Dle chuti dosladíme. Koktejl je krásně vychlazený díky mraženým jahodám. Zdobíme jahodou a jogurtovou čokolád...

Křenová omáčka s pomerančem

Křenová omáčka s pomerančem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 15 g křenu, 10 g jablka, 5 g pomeranče

Majonézu utřeme s pomerančem a vmícháme jemně nastrouhaný křen s jablky.

Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g majonézy, 10 g nakládaných cibulek, 5 g feferonek, 10 g kečupu, 0,05 dcl červeného vína

Majonézu utřeme s kečupem a vínem a vmícháme jemně nastrouhanou cibulku s jemně posekanými feferonkami.

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g chřestu, 1 vejce, špetka soli, 5 g tuku

Jemně pokrájený vařený chřest osmahneme na tuku, zalijeme osoleným vejcem a necháme ztuhnout. Podáváme se zelenou natí.

Mrkvový nápoj s kefírem

Mrkvový nápoj s kefírem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 dcl mrkvové šťávy, 1 dcl kefíru, 5 g cukru krupice, troška citronové šťávy, 5 kapek pomerančové šťávy, troška muškátového květu

Šťávu s kefírem, kůrou, kořením a cukrem rozmixujeme. Podáváme se zelenou natí.

Dort s pictáciemi a jahodami

Dort s pictáciemi a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 vejce, 150 g cukru krupice, špetka soli, 2 sáčky vanilkového cukru, 25 g maizeny (kukuřičný škrob), 50 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 75 g mletých pistácií, 500 g jemného tvarohu, 500 g Mascarpone, 2 lžíce citronové šťávy, 625 g jahod

Z bílků ušleháme tuhý sníh, poté přidáme cukr, špetku soli, 1 vanilkový cukr a žloutky, opatrně promícháme. Mouku s maizenou promícháme a přes síto prosejeme k vaječné směsi. Přidáme mleté pistácie a vše zamícháme dohladka. Těsto rozetřeme do dort...

Jahodová snídaně s překvapením

Jahodová snídaně s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g ovesných vloček, 250 g jemného tvarohu, 300 g bílého jogurtu, 2-3 lžičky vanilkového cukru, 10 jahod

V misce smícháme jogurt s tvarohem a vanilkovým cukrem. Do dvou skleniček dáme na dno po 20 g ovesných vloček. Jahody omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. Stejně velké plátky poklademe po stranách skleniček a na jahody navrstvíme jogurt s...

Mléčný koktejl z jahod

Mléčný koktejl z jahod

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g jahod, 1-2 lžičky včelího medu, 200 ml kravského mléka, 2-5 kapek citronové šťávy

Jahody, med, citrónovou šťávu a mléko rozmixujeme v mixéru. Podáváme ve vysokých skleničkách s brčkem.

stránka: