Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 10

Vanilková Panna cotta

Vanilková Panna cotta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky želatiny , 260 ml smetany, 1 vanilkový lusk, 190 ml plnotučného mléka, 100 g cukru, Na ozdobu: drobné ovoce - jahody, maliny, ostružiny

Želatinu necháme ve vodě nabobtnat. Mléko, smetanu, otevřený vanilkový lust a cukr přivedeme do varu. Mléčnou směs odstavíme, vyškrábeme vanilková semínka do mléka a lusky odstraníme. Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v mléce. Připravíme si for...

Variace s roquefortem a pažitkou

Variace s roquefortem a pažitkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tmavého toastového chleba, 100 g sýru typu roquefort, svazek čerstvé pažitky

V jednoduchosti je síla! Z toastového chleba vykrajovátky tvořte hvězdičky a poskládejte je vedle sebe na plech potažený pečicím papírem. Na každou hvězdičku položte kousek sýru a celý plech následně nasměrujte do trouby rozpálené na 180°C. Nechte...

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Jahodovo-rajčatový salát s fetou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jahod, 250 g cherry rajčátek, 100 g feta sýru, hrst lístků bazalky, 20 ml olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce dijonské hořčice, špetka mořské soli a pepře

Nakrájejte rajčátka i jahody na půlky a vložte do mísy. Nakrájejte sýr feta na kostičky a přidejte do misky. Smíchejte citronovou šťávu, hořčici, olej, přidejte do mísy a promíchejte. Rozdělte salát do jednotlivých misek a ozdobte je lístky bazalky.

Bublanina s borůvkami

Bublanina s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml borůvek, 250 ml polohrubé mouky, 125 ml cukru krupice, 50 ml vody, 50 g majonézy, 5 vajec, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 1 lžíce rumu, špetka soli

Formu o rozměru 25x35 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme majonézu a po zašlehání vodu a rum. Nakonec vmícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem. Va...

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Míchaná vejce s ředkvičkou a surimi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 1 cibule, 1 lžíce másla, 10 ředkviček, 250 g surimi tyčinek, mletý pepř, sůl

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a tyčinky na 1/2 cm plátky. Očištěné, neloupané ředkvičky nastrouháme na slzičkovém struhadle. Cibuli usmažíme na másle dorůžova, přidáme nastrouhané ředkvičky, nakrájené tyčinky, osolíme a opepříme. Obsah pánv...

Čokoládové variace

Čokoládové variace

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g 70% čokolády, 50 g másla, 400 g Nutely, 100 g burizónů, 700 g pralinkové pasty, 150 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 700 g másla, 700 g bílé čokolády, 6 bílků, 200 ml smetany ke šlehání, 1 banán

1. Rozpusťte čokoládu s máslem a smíchejte s rýžovými burizony a nutellou. Pak hmotu nalijte do nádoby s rovným dnem, ideálně o rozměrech 20 x 40 centimetrů, aby vznikla vrstva vysoká 1 centimetr. Vložte na 20 minut do mrazáku. 2. Rozpusťte máslo...

Švýcarský „pálený“ krém

Švýcarský „pálený“ krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

160 g cukru, lžíce vody, 400 ml mléka, 4 žloutky, 2 lžíce škrobu, 300 ml 33% smetany

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme st...

Srdíčka se skořicovým cukrem

Srdíčka se skořicovým cukrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé pšeničné mouky, 50 g žitné mouky, 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů, 1 lžíce třtinového cukru se špetkou vanilky, 150 g másla nebo rostlinného tuku, 250 g zakysané smetany, skořice a přírodní cukr na obalení, rybízová marmeláda

Prosátou mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem s vanilkou. Postupně přimíchejte změklé máslo a zakysanou smetanu. Vypracujte těsto, vyválejte jej asi tak na 1 cm tenký plát a vykrájejte srdíčka. Ta vyskládejte na plech vyložený pečicím pap...

Staročeská calta

Staročeská calta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g polohrubé mouky, 500 g cukru moučka, 300 g loupaných mandlí, 150 g kandovaného ovoce, 1 lžička mleté skořice, 2 vejce, 1 hrneček vody, 30 g droždí (kvasnice), 3 lžíce másla, 1 vejce, 4 lžíce cukru moučka

Mouku smícháme s cukrem, přidáme na proužky nakrájené mandle, nakrájené kandované ovoce, skořici, rozšlehaná 2 vejce, vodu a droždí. Vypracujeme důkladně těsto a vytvarujeme z něj 4 podlouhlé šišky. Potřeme je rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě...

Malinové tiramisu

Malinové tiramisu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hořké čokolády, 8 vajec, 120 g cukru moučka, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 140 g hladké mouky, 500 g mascarpone, 6 lžic krupicového cukru, 2 pomeranče, 50 ml pomerančového likéru

Troubu předehřejeme na 180°C. Čokoládu nahrubo nastrouháme. Pět žloutků utřeme s 1/2 moučkového cukru do pěny. Sníh z pěti bílků ušleháme se špetkou soli a zbytkem cukru do tuha, promícháme jemně se žloutkovou pěnou, vanilkovým cukrem a prosátou m...

Rajčatová pomazánka

Rajčatová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 150 g Lučiny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka soli, troška chilli, 1 lžíce petrželové naťi

Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželkou. V misce utřeme změklé máslo s lučinou, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme chilli kořením. Pořádně promícháme a podáváme na vece.

Jogurt s lesními plody

Jogurt s lesními plody

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g bílého jogurtu, 50 g borůvek, 50 g malin

Jednoduše smíchejte všechny ingredience dohromady. Můžete přidat i jahody nebo ostružiny. Kdo má rád sladší pokrmy, přimíchejte lžíci cukru.

Rychlé palačinky bez lepku

Rychlé palačinky bez lepku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 vejce, špetka skořice

Rozmixujte banán s vajíčkem a skořicí. Na rozehřáté pánvi usmažte 5 palačinek - obě strany se smaží velmi krátce.

Ovesná kaše

Ovesná kaše

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 150 g ovesných vloček, špetka soli, 2 lžíce medu, 2 banány

Ovesné vločky pro jistotu přebereme. Mléko osolíme špetkou soli, vmícháme přebrané ovesné vločky a za stálého míchání je zvolna vaříme asi 15 minut do zhoustnutí. Poté na talíři pokapeme rozehřátým medem a obložíme kolečky banánu.

Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paličky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, 1 svazek jarní cibulky i s natí, 100 g másla, špetka soli

Česnek omyjeme, příčně ho překrojíme, pokapeme olivovým olejem a upečeme asi při 130°C 30-45 minut doměkka. Mezitím do mísy nastrouháme natvrdo uvařená vejce, přidáme nakrájenou cibulku i s natí, majonézu a změklé máslo. Upečený česnek zbavíme slu...

Citrónová pěna s lesním ovocem

Citrónová pěna s lesním ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml min. 33% smetany ke šlehání, 4 žloutky, 4 lžíce moučkového cukru, jemně nastrouhanou kůru z poloviny citronu, 1 dl čerstvě vymačkané citronové šťávy, lesní ovoce, pistáciové nebo makadamové oříšky na ozdobu

Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a směs přendejte do parní lázně. Přimíchejte citronovou šťávu a kůru a šlehejte asi 8 minut do zhoustnutí. Pak misku z parní lázně sejměte a šlehejte dál, dokud směs nevychladne. Pak vyšlehejte šlehačku dotuha, ...

Caprese salát

Caprese salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g rajčat, 100 g Mozzarelly, lístky čerstvé bazalky nebo sušeného oregana, sůl dle potřeby, olivový olej

Rajčata a Mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíř klademe střídavě jeden plátek Mozzarelly a jeden plátek rajčete, celé posypeme potrhanou bazalkou, případně oregánem a pokapeme olivovým olejem.

Koláč s tvarůžky

Koláč s tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 3 jarní cibulky, 150 g bílého jogurtu, 120 g uzené slaniny, 120 g olomouckých tvarůžků, 1 vejce, 1 lžička kypřicího prášku do pečiva, mletý pepř a sůl dle chuti, kmín, tuk a hrubou mouku na zapékací formu

Mouku, prášek do pečiva a sůl prosejte do mísy. Přidejte jogurt s vejcem. Vymíchejte hladké těsto. Omyté a osušené cibulky nakrájejte na kolečka i s natí. Misku nebo zapékací formu vymažte rozpuštěným tukem a vysypte moukou. Těsto rozetřete do for...

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Ovocné želé s jogurtovým krémem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g lesního ovoce, 40 g želatiny (4 g agaru), 0,5 l šťávy z kompotu, 500 ml bílého jogurtu, 250 ml šlehačky, 150 g cukru moučky, 1 citrón, na ozdobení: čokoládová poleva, ovoce, máta

Do kelímků vložíme ovoce, zalijeme ho trochou želé, do kterého jsme přidali kompotovou šťávu, a uložíme do chladu. Poté do bílého jogurtu nastrouháme citronovou kůru, podle chuti osladíme, přidáme šlehačku, promícháme a pomocí cukrářského sáčku na...

Vajíčkové muchomůrky

Vajíčkové muchomůrky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 3 menší rajčata, 1 lžička majonézy nebo bílého jogurtu

Uvařená vejce oloupejte a širší část seřízněte tak, aby vajíčko stálo. Rajčata rozřízněte příčně napůl a spodní polovinu (tu bez stopky) vydlabejte. Rajčatový „klobouk“ nasaďte na vajíčkovou „nohu“, z majolky nebo bílého jogurtu vytvořte na klobou...

Myší sýr

Myší sýr

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší slaná sušenka, 1 kousek sýra - trojúhelníček, 2 kolečka šunky - nebo jiného salámu, 1 oliva - na čumáček a oči, 1 proužek z jarní cibulky

Myšku připravte podle fotografie.

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 1/2 lžičky soli, 150 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3 velká vejce, 250 ml smetany, 250 g malin, 1 vanilka, 1 lžíce přírodního krupicového cukru

Troubu předehřejte na 200°C. V kastrolu svařte 250 ml vody s máslem a solí. Přisypte mouku a vařečkou míchejte na středním plameni těsto tak dlouho, až se přestane chytat dna. Nakonec vmíchejte prášek. Nechte vystydnout a vešlehejte vejce jedno po...

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Slaný koláč s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 300 g tvarohu, 2 slepičí vejce, 50 g anglické slaniny, 1 menší cibule, 50 g strouhaného sýru, 1 rajčete, 1 jarní cibulka, špetka soli, špetka pepře

Vyválené těsto vytvarujte do malých koláčových formiček nebo do jedné klasické formy o průměru 24cm, dno propíchejte vidlickou a dejte péct na 10 minut do trouby na 180°C. Slaninu a cibuli nakrájejte najemno a osmažte. V míse smíchejte tvaroh, vaj...

Pěnová pomazánka

Pěnová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky žervé nebo lučiny, 1 menší cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, máslo, sůl dle potřeby, zelené bylinky na ozdobení

Žervé a hořčici utřeme do pěny, osolíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Plátky veky potřeme nejprve máslem a poté umíchanou pěnou. Nakonec posypeme drobně sekanou pažitkou.

Muffiny se slanými tyčinkami

Muffiny se slanými tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mini slaných tyčinek, 250 g polohrubé mouky, 2 1/2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 125 g cukru, 80 ml rostlinného oleje, 1 sáček vanilkového cukru, 300 g podmáslí, 30 slaných tyčinek , bílá čokoládová poleva

Troubu zahřejeme na 180°C. Do důlku v plechu na pečení muffinů vložíme papírové košíčky. Malé slané tyčinky přelomíme napůl a promícháme s moukou, práškem do pečiva a jedlou sodou. Rozkvedláme vejce, přidáme cukr, olej, vanilkový cukr a podmáslí a...

stránka: