Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 8

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Domácí majonéza s vařeným vejcem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepičí vejce, 100 ml řepkového oleje, 100 ml kravského mléka

Vejce uvaříme natvrdo. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme nakrájené vařené vejce a mixujeme dohladka. Když je směs rozmixovaná, mixujeme dále a pozvolna přiléváme olej, dokud není směs hustá.

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Kozí sýr pečený v paprikách a listovém těstě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

0,6 kg přírodního kozího sýra, 4 barevné papriky, balíček listového těsta, 2 fenykly, 100 g másla, 1 vejce, 100 g jedlých kaštanů, 1 brambor, sůl, pepř, cukr, hrst sezamu, ořechový olej, čerstvé bylinky

Kozí sýr rozmačkáme a přidáme nasekané bylinky. Papriky zprudka opečeme při vysoké teplotě v troubě, poté dáme do misky a překryjeme fresh folií. Po chvíli se nám zapaří a jdou snáze loupat. Rozválíme si listové těsto, které poklademe na pečící pa...

Pohankové palačinky

Pohankové palačinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g pohankové mouky, 125 g hladké mouky, 3 vejce, 150 ml mléka, 100 ml jablečného octa, 250 ml vody, 50 ml olivového oleje

Ve větší míse smícháme obě mouky, přidáme vejce, mléko, jablečný ocet a vodu. Vyšleháme ručně hladké těsto a necháme chvíli odstát. Kvalitní pánev potřeme olejem a na něm opečeme z obou stran slabé palačinky. Podáváme buď na sladko nebo s pórkovo...

Tuňáková vejce

Tuňáková vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 50 g tuňáka, 50 g másla, špetka mletého bílého pepře, lžička petrželové nati

Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Poté rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Změklé máslo vyšleháme v misce do pěny, přidáme prolisované žloutky, tuňáka a pepř a promícháme. Vzniklou pěnou naplníme vejce a ozdobíme petrželkou.

Srbská vejce

Srbská vejce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 300 g rajčat, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka pepře, 1 lžička petrželové natě

Rajčata spaříme ve vroucí vodě a oloupeme je. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm strouhanku. Rajčata propasírujeme přes cedník a přidáme do pánve ke strouhance. Chvíli dusíme a když směs zhoustne přidáme rozkvedlaná vejce a nasekanou petrž...

Be be střecha

Be be střecha

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení BEBE sušenek, 250 ml mléka, 2 balení měkkého tvarohu, 500 g másla, 2 banány, 5 sáčků vanilkového cukru, 1 balení čokoládové polevy

Do misky dáme 2 měkké tvarohy a smícháme je s máslem a vanilkovým cukrem . Pokud je to moc husté, můžeme lehce rozředit mlékem. A pořádně zamícháme. Na talíř si položíme alobal a na něj budeme pokládat celé BEBE sušenky, které vždy namočíme v mlé...

Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Sýrové kapsy se špenátem a chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 125 ml vlažné vody, 250 g listového špenátu, 1 houska, 1 Camembert, 1 chilli paprička, 1 hrst petrželové natě, 2 vejce, 100 g cibule, špetka muškátového ořechu, 1 l zeleninového vývaru

Z mouky se solí, vody, octa a trochy oleje uhněteme těsto, které necháme 20 minut odpočinout v předehřáté nádobě. Špenát očistíme, obereme a necháme tři minuty spařit ve vroucí vodě. Můžeme místo čerstvého špenátu použít mražený listový. Housku na...

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Krémový špenátovo-artyčokový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balíček nasekaného špenátu, 400 g nasekaných srdíček artyčoků, 1 balíček smetanového sýra (cca 250g, 2 lžíce zakysané smetany, 1/2 šálku strouhaného parmazánu, 1/2 lžičky česnekové soli, špetka pepře cayenského

Předehřejte troubu na 200°C. Ve středně velké míse předehřejte jen asi minutku sýr v mikrovlnce, aby změknul. Přidejte špenát, artyčoky, zakysanou smetanu, majonézu a parmazán. Smíchejte vše dohromady a přidejte česnekovou sůl a cayenský pepř, pod...

Rozpeky

Rozpeky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 100 g másla, 40 g droždí (kvasnice), 2 žloutky, 1 hrneček mléka, 1 lžička soli, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce mouky

V hrnku rozdrobíme droždí a přidáme 1 lžíci mouky a lžíci cukru. Přilijeme část vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme dva žloutky našlehané s částí vlažného mléka, 1 lžičku soli a vlahý tuk. Přidáme vykynutý kváse...

Citronové cukroví

Citronové cukroví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 70 g cukru moučka, 120 g másla, 1 citrón, 1 balení čokolády na vaření

Máslo si předem vyndáme z lednice aby změklo v teple. Změklé máslo s cukrem utřeme do pěny a přidáme šťávu z citronu a znovu ušleháme do pěny. Poté vmícháme mouku. Těstem naplníme formičky na pracny a pečeme cca 10 minut podle trouby dorůžova. Po ...

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 g lískových ořechů, 30 g cukru krupice, 85 g hořké čokolády, 110 g hladké mouky, 1 lžíce holandského kakaa, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 60 g změklého másla, 150 g třtinového cukru, 1 vejce, 30 ml mléka, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 100 g cukru moučka

Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavím...

Sýrová omáčka s kukuřicí

Sýrová omáčka s kukuřicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

60 g plísňového sýra, 350 ml plnotučného mléka, 2 lžíce instantní světlé jíšky, špetka bílého pepře, sůl, 3 lžíce sterilované kukuřice

Sýr nastrouháme, nebo nakrájíme na drobno. Mléko uvedeme do varu a vsypeme hotovou jíšku. Za stálého míchání povaříme asi 5 minut a poté přidáme sýr. Na mírném plameni vaříme do rozpuštění sýra. Uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a vmícháme ku...

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Levná polévka s majoránkovou zavářkou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 1 lžička Vegety, 3 stroužky česneku, 2 lžičky sušené majoránky, 2 kostky bujónu, 2 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička slunečnicového oleje, 1250 ml vody, 1 hrst nasekané petrželové natě, 3 lžíce mražené zeleniny Mochovanka

Do vejce přidáme vegetu, majoránku, mouku a oloupaný na jemno nastrouhaný česnek. Promícháme a směs necháme odstát dokud nám zavaří voda na polévku. Do vroucí vody protlačíme přes síto na halušky zavářku, přidáme bujóny a mraženou zeleninu. Vše po...

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Švestkový koláč z lineckého těsta s ořechy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 180 g moučkového cukru, 220 g másla, 1 vejce, troška skořice, 20 švestek, vlašských nastrouhaných ořechů, 1 vejce na potření

Mouku, sůl, cukr, máslo a vejce zpracujeme v hladké těsto. Jednu třetinu odebereme, ostatní těsto rozválíme, přeneseme na vymaštěný plech, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme cukrem, skořicí a strouhanými ořechy. Z odloženého těsta zformu...

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Šibřinky s tvarohovou nádivkou sypané mákem a podlité horkou povidlovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hladké mouky, 6 vajec, trocha soli, 0,3 kg měkkého tvarohu, 0,1 kg moučkového cukru, 1 citrón, 0,3 kg mletého máku, 0,2 kg povidel, 0,1 l červeného vína, špetka skořice

1 žloutek vyšleháme s cukrem, přidáme tvaroh a citronovou kůru. Z povidel, vína, citronové šťávy a špetky skořice svaříme hustou omáčku. Z mouky vajec a špetky soli vytvoříme těsto (jako na nudle do polévky). Vyválíme jej na tenkou placku a kulatý...

Domácí vdolky s bio povidly

Domácí vdolky s bio povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 250 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 1/2 droždí, 100 g másla, 500 g sádla na smažení, Suroviny na zdobení: 150 g strouhaného tvrdého tvarohu, 150 g švestkových bio povidel, 200 g zakysané smetany

Mléko rozdělíme do dvou kastrolků a oba lehce zahřejeme. V jednom kastolku rozpustíme máslo a ve druhém si připravíme kvásek: do vlažného mléka dáme trochu cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít. Bude to trvat asi dvacet minut. Mouku prosijeme...

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hladké mouky, 0,12 l oleje, 16 g droždí, lžička cukru, 0,1 l mléka, špetka soli, Vanilkový krém: 1,6 l vanilkového pudinku, 0,08 l rumu, 200 g sušených švestek

Mouku, olej, droždí, cukr, mléko a sůl smícháme a vytvoříme těsto, které necháme pod utěrkou nakynout. Poté z těsta vytvarujeme malé kuličky, které vložíme do předem vymazaného pekáčku. Pečeme při 170°C dozlatova. Švestky podusíme v rumu, poté vmí...

Kvalitní domácí jogurt

Kvalitní domácí jogurt

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150-200 g bílého jogurtu, 1000 ml kravského mléka

Mléko ( musí být čerstvé, tzn. z chlaďáku, ne krabicové, polotučné nebo plnotučné) zahřejeme na plotně v kastrůlku na 40 stupňů(správná teplota je velmi důležitá, při vyšší teplotě se jogurtové bakterie usmrtí, při nižší se dostatečně nepomnoží). ...

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Teplé chlebíčky aneb česká bruscheta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 francouzské nebo rustikální bagety, kousek másla, 3 balení Mozzarelly, 4 rajčata, 1 lžíce nasekané bazalky, 50 g strouhaného parmazánu

Bagety nakrájíme našikmo a jemně "mázneme" máslem. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem. Mozzarellu nakrájíme na plátky a bagetky jimi poklademe. Stejný postup uděláme s rajčaty. Posypeme bazalkou a každý plátek bagetky posypeme parmazán...

Okurkové jednohubky light

Okurkové jednohubky light

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 salátová okurka, 1/2 balení pomazánkového másla, 1 hermelín light, 100 g širší plátek eidamu, 1 hrst vlašských ořechů (půlky), 1 hrst sezamových semínek

Okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Polovinu okurek namažeme pomazánkovým máslem a na ni položíme kousek hermelínu. Přiklopíme další okurkou. Polovinu takovýchto dortíků ozdobíme jednou polovinou vlašského ořechu, který jsme na chvíli opekly nas...

Sýrové kuličky v sezamu

Sýrové kuličky v sezamu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g žervé, 100 g čedaru (cheddar), 100 g modrého plísňového sýru, 50 g anglické slaniny, špetka soli, 1 špetka pepře, 1 menší cibule, 1 hrst sezamu

Čedar nastrouháme nahrubo, nakrájíme slaninu a cibuli na jemno. Osolíme, opepříme a vypracujeme těsto. Dáme ztuhnout do lednice na 1 hodinu. Poté tvoříme kuličky, které obalujeme v sezamu.

Domácí pomazánka jako Lučina

Domácí pomazánka jako Lučina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 3 špetky soli

Postup přípravy je velice jednoduchý. Vezmu kastrůlek, do něj dám cedník, do cedníku utěrku, a do utěrky vyklopím bílý jogurt. Přikryji pokličkou, a dám na 24 hodin do lednice (někdo nechává těch 24 hodin v teple, ale v lednici mi to přijde bezpeč...

Brokolicový krém se sýrem

Brokolicový krém se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 stroužky česneku, 4 trojúhelníčky smetanového sýru, 500 g brokolice, sůl a pepř dle chuti, čerstvý koriandr nebo pár lístků máty, pečivo na doplnění

Brokolici rozdělte na růžičky a asi 15 minut ji vařte v osolené vodě. Poté vodu slijte a brokolici rozmixujte s polovinou mléka. V druhé polovině mléka rozpusťte krémový sýr. Když je základ zcela hladký, přidejte do něj prolisovaný česnek. K sýrov...

Tvarohový pohár s pudinkem

Tvarohový pohár s pudinkem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g tučného tvarohu, 1 balení pudinkového prášku, 250 ml mléka, 2-3 lžíce cukru krystal, 1 hrst malin

Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme tuhý pudink. Ještě do horkého pudinku vmixujeme tvaroh. Polovinu směsi dáme do pohárů, nalijeme horké maliny, pak dáme další vrstvu směsi. Pohár ozdobíme čerstvými malinami či mandlemi.

Smažená zmrzlina v kokosu

Smažená zmrzlina v kokosu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zmrzliny, 1 vejce, 100 g hladké mouky, trocha vody, 50 g strouhanky, 100 g kokosu

Ze zmrzliny vytvarujte koule o průměru 3–5 centimetrů a nechte je v mrazáku ztuhnout. Vejce vyšlehejte v misce s moukou a vodou, aby vám vzniklo husté těstíčko. Vedle v míse zase promíchejte strouhanku a kokos. Každou kouli pak obalte ve vajíčku, ...

stránka: