Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Domácí pomazánka jako Lučina

Obtížnost Čas přípravy
5min
Čas vaření Celkový čas Porce
1dní 0h 0min 1dní 0h 5min
Nutriční hodnoty
300 kalorií 0.0g cukrů 15.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Postup přípravy je velice jednoduchý. Vezmu kastrůlek, do něj dám cedník, do cedníku utěrku, a do utěrky vyklopím bílý jogurt. Přikryji pokličkou, a dám na 24 hodin do lednice (někdo nechává těch 24 hodin v teple, ale v lednici mi to přijde bezpečnější). Když po 24 hodinách kastrůlek vyndám, tak na utěrce mám krásně hustou Lučinu, kterou stačí jen maličko osolit. Dole na dně je velmi zdravý nápoj - syrovátka, dá se vypít jen tak, nebo třeba rozmixovat s ovocem. Jednoduché, levné a dobré.


Přidat na Pinterest
slavuska

15. 01. 2013, Recept navštíven: 3307x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímave to je

17. 10. 2015, 12:55

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre a velmi jednoduché

13. 03. 2016, 19:08

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutná pomazánka

05. 04. 2016, 11:11

Přidat komentář
poulickova1
Do hotové pomazánky můžete přidat jemne nasekany pórek,nebo jarní cibulku,pazitku,mletou sladkou papriku

poulickova1 19. 04. 2016, 06:03

palkaz
A mohu se zeptat, jaký jogurt používáte? Asi nějaký smetanový, že? Nebo je to jedno... Moc děkuji, ráda vyzkouším, Zuzana

palkaz 07. 08. 2016, 05:41

posta
Já přidávám 1 šlehačku 17- 33 ℅, úžasné.

posta 22. 09. 2016, 14:43

posta
Selský jogurt 500g

posta 22. 09. 2016, 14:44

Facebook komentáře