Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 5

Cuketa v sýrové omáčce

Cuketa v sýrové omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší cuketa , 1 lžíce másla, tavený sýr Apettito, 4 plátky sýru Gouda, 2 smetánky do kávy (2 x 10 g), 200 ml plnotučného mléka, špetka soli, pepř, steakové koření

Cuketu omyjeme, zbavíme části dužiny a nakrájíme na větší kostky. Blanšírujeme na másle 5 minut. Přidáme sýry spolu se mlékem a dusíme do měkka. Dochutíme steakovým kořením, pepřem a solí. Na konec zjemníme smetánkou. Podáváme jako zeleninovou pří...

Bramborový nákyp s česnekem

Bramborový nákyp s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml mléka, 3 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce celozrnné mouky, 2 vejce, špetka soli, špetka muškátového ořechu, 2 stroužky česneku, 500 g brambor, 2 lžíce sezamových semínek

Důkladně rozkvedláme mléko, smetanu, mouku, vejce a koření. Do vytvořené směsi nahrubo nastrouháme oloupané brambory. Vymažeme zapékací formu a vysypeme je sezamovým semínkem, poté ji naplníme bramborovou hmotou. Pečeme v předehřáté troubě 30-40 ...

Tortilly se sýrem a ovocem

Tortilly se sýrem a ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 tortily, 150 g Lučiny, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati, 2 - 3 stroužky česneku, 1 balení Hermelínu, 150 g Nivy, 10 kuliček hroznového vína

Lučinu smícháme s prolisovaným česnekem, ochutíme solí a vmícháme nasekanou petrželku. Tortilly potřeme směsí, poklademe je tenkými plátky hermelínu, rozpůlenými kuličkami vína bez pecek a posypeme nadrobenou nivou. Svineme, utáhneme a zabalíme pe...

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Jablečný tvarohový koláč s marmeládou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 100 ml slunečnicového oleje, 2 vejce, 250 g jemného tvarohu, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 1 sáček vanilkového cukru, 450 ml plnotučného mléka, 5 jablek, 1 sklenka ovocné marmelády

Všechny suroviny dáme do mísy a šlehačem dobře vyšleháme. Těsto vylijeme na vymazaný, vysypaný plech s vyšším okrajem a povrch trochu urovnáme. Hustě poklademe oloupanými a na tenké plátky nakrájenými jablky. Jablka pokapeme řidší marmeládou a pot...

Vejce s tuňákovou pěnou

Vejce s tuňákovou pěnou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 100 g tuňáka v oleji, 2 lžíce majonézy, 1 lžička citronové šťávy, špetka mletého pepře, 2 rajčata, 1 lžíce petrželové natě

Nejprve si uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Oloupeme vejce a rozkrojíme je podélně na poloviny, bílky lehce osolíme a dole seřízneme. Žloutky vyjmeme a utřeme s tuňákem a trochou oleje z konzervy. Přidáme majonézu, pepř, trochu citr...

Vejce se žloutkovou pěnou

Vejce se žloutkovou pěnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli, 100 g másla, 250 g majonézy, špetka pepře, 1 lžíce petrželové natě

Nejdříve uvaříme vejce natvrdo a necháme je vychladnout. Uvařená vejce oloupeme a podélně rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Ke žloutkům přidáme hořčici, změklé máslo, majonézu, sůl, pepř a našleháme v pěnu. Vzniklou pěnou naplníme půlky bílků a ozdobí...

Domácí hermelínový salát

Domácí hermelínový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Hermelínu, 200 g měkkého salámu, 200 g majonézy, 200 g pomazánkového másla, 3 slepičí vejce (vařené), 1/2 malé cibule, 3 sterilované okurky, 1 lžička pažitky, troška pepře, mletá paprika sladká, špetka soli

Hermelín, salám, nakládané okurky a vařená vajíčka nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vše promícháme v míse, přidáme majonézu, pomazánkové máslo a dobře promícháme. Salát dochutíme mletým barevným pepřem, špetko...

Tvarohové lívanečky

Tvarohové lívanečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jemného tvarohu, 400 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, 150 g hladké mouky, 2 lžíce cukru krupice, 250 ml slunečnicového oleje

Měkký tvaroh rozmícháme s částí plnotučného mléka, jedním žloutkem, solí a za stálého míchání střídavě přidáváme mouku a mléko. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílku a cukr krupici. Důkladně promícháme. Na pánvi rozetřeme olej a lívanečky pečeme po o...

Mražená káva se zmrzlinou

Mražená káva se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30-40 g kávy zrnkové, 20 g cukru moučka, 2 dcl vanilkové zmrzliny, 6 dcl vody, 1 dcl smetany ke šlehání (šlehačka)

Mletou kávu a cukr vsypeme do konvičky pro vaření kávy, zalijeme studenou vodou, pomalu přivedeme k varu a necháme dvakrát vzkypět. Kávu sejmeme z plotýnky, po dvou minutách přidáme dvě lžíce studené vody, po další minutě kávu slijeme do porceláno...

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Domácí jahodovo-smetanová zmrzlinka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g jahod, 4 lžíce tučného tvarohu, 2 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1 - 2 lžičky cukru moučka, 1 lžíce pomerančové šťávy

Zmražené jahody rozmixujeme, přidáme lžičku pomerančové šťávy, cukr (dle chuti), tvaroh, smetanu a vyšleháme. Dáme do tvořítek a necháme zmrazit.

Mandlová kolečka

Mandlová kolečka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

210 g hladké mouky, 140 g másla, 70 g cukru moučka, 1/2 lžičky mleté skořice, 2 lžíce kakaa, 40 g strouhaných mandlí, Na náplň - 100 g cukru moučka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 žloutky, 1 lžíce rumu, 150 g strouhaných vlašských ořechů, čokoládová poleva

Mouku, cukr a kakao prosejeme. Na vále smícháme mouku, cukr, skořici, kakao a mandle. Do této směsi nožem rozsekáme máslo na menší kousky a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a dáme na 2 hodiny do chladna odpočinout. Poté těsto tence vyválíme...

Bylinkovo - smetanový margarín

Bylinkovo - smetanový margarín

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g margarinu Flora, 1 lžíce žervé Gervais s pažitkou, 7 listů libečku, 1 lžička pažitky, 2 špetky soli, špetka pepře barevného

Margarín vymícháme s Gervaisem, přidáme nadrobno nasekaný libeček a pažitku. Dochutíme solí a pepřem.

Oválky slepované ořechovou náplní

Oválky slepované ořechovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

220 g Hery, 2 žloutky, 200 g cukru moučka, 300 g hladké mouky, 160 g vlašských ořechů, 100 g másla, 1 balení čokoládové polevy

Do mísy dáme změklou Heru a utřeme. Poté zatřeme 1 žloutek a cukr (100 g). Vmícháme mouku, ořechy (60 g) a ručně vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu asi 2 hodiny chladit. Vychlazené těsto na vále tence rozválíme a vykraju...

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Křenový dip

Křenový dip

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 lžíce sýru Frishkäse, 2 lžíce křenu (smetanový - ve skle), 1 lžička citronové šťávy, 2 špetky soli, špetka pepře

Všechny ingredience důkladně smícháme, dochutíme solí a pepřem.

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Mléčný koktejl s jablkem a celerem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/4 l mléka, 50 g řapíkatého celeru, menší jablko, sůl nebo cukr, Na ozdobu: řapíkatý celer

Celer očistíme a nakrájíme na kousky. Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kousky. Vše vložíme do mixéru, přilijeme vychlazené mléko a asi minutu šleháme. Podle chuti buď osolíme nebo osladíme.

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Meruňková pochoutka s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4-5 zralých meruněk, 0,4 l mléka, 1 lžíce medu, ovesné vločky

Meruňky odpeckujeme a rozčtvrtíme. Do mixéru nalijeme mléko, přidáme meruňky a med. Mixujeme minutu. Podáváme ve vychlazených sklenicích. Navrch osypeme ovesnými vločkami.

Koktejl s citrónovou šťávou

Koktejl s citrónovou šťávou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 citron, 1 limeta, 0,3 l mléka, 100 g bílého jogurtu, 1 vanilinový cukr

Opláchneme limetu a citron a vymačkáme z nich šťávu. Rozmixujeme je společně s mlékem, jogurtem a cukrem. Podáváme ve skleničkách.

Kávové řezy dle Boženky

Kávové řezy dle Boženky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 480 g cukru moučka, 100 g vlašských ořechů, 140 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 lžíce kávy, Náplň: 200 g piškotů, 20 g kakaa, 2 dcl kávy, 60 g cukru krystal, 0,5 dcl rumu, 100 g másla, ovocná marmeláda

Žloutky s 240 g cukru utřeme do pěny, přidáme ořechy, tuhý sníh a mouku s práškem do pečiva a lžíci syrové kávy. Upečeme ve vyhřáté troubě. Vychladlý moučník rozkrojíme pokapeme kávou a potřeme marmeládou a potom náplní. Spojíme a polijeme kávovou...

Kostky s vitacitem

Kostky s vitacitem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 sklenka rostlinného oleje, 1/2 sklenka cukru krupice, 2 sklenky polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 500 g jemného tvarohu, 250 g másla, 200 g cukru moučka, 1 l vody, 2 balení pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krystal, 1 balení vitacitu/Tang

Žloutky utřeme s olejem a cukrem, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát naneseme náplň a polijeme polevou a ...

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Čokoládovo - smetanové stříkané "růžičky"

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g hořké čokolády 70%, 150 g mléčné čokolády 70%, 400 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 1/2 lžíce mleté kávy, 1 sáček vanilkového cukru

Čokolády nasekáme na jemno. Šlehačku s mletou kávou a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Čokoládu jemně vmícháme. Hotovou pěnu dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou. Do připravených mističek stříkáme "růžičky". Podáváme vychlazené s ovocem.

Sýrová omeleta

Sýrová omeleta

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g ztuženého pokrmového tuku, 60 g hladké mouky, 6 vejcí, 3/8 l polotučného mléka, 150 g strouhaného sýru, pažitka na ozdobu, podle chuti g sůl

Na rozpuštěném tuku osmažíme mouku, rozředíme ji mlékem, dobře rozšleháme a povaříme. Do bešamelové omáčky vmícháme sůl a jeden žloutek po druhém. Když je těsto hladké a vláčné, přidáme tuhý sníh z bílků. Na vymazané omeletní pánvi upečeme dvě vel...

Malinový krém

Malinový krém

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

15 g bramborového škrobu, 100 g cukru krupice, 1,5 l malinové šťávy , 250 ml smetany, 2 žloutky

V malinové šťávě rozkvedláme bramborový škrob, žloutky i cukr a ve vodní lázni uvaříme krém. Do prochladlého krému zamícháme smetanu. Krém je vhodný k jemným moučníkům.

Nepravá šlehačka

Nepravá šlehačka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 80 g cukru krupice, 50 g másla

Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáváme postupně cukr a zašleháváme, nakonec přidáme po kapkách rozpuštěné prochladlé máslo a zašleháváme. Upravíme hned na moučník, jinak sníh zřídne.

Vaječný punč rychlý

Vaječný punč rychlý

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kostky cukru, 2 citróny, 4 vejce, 4 sklenky Brandy, na nůž 1 špetka skořice, 100 g cukru moučka, 50 g čokolády na vaření

Kostkami cukru otřeme kůru citronů, smícháme je se žloutky, brendy a skořicí. Ve vodní lázni povaříme na krém, do kterého přidáme pevný sníh z bílků a cukru. Navrch zdobíme nastrouhanou čokoládou.

stránka: