Čokoládové sušenky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejeme na 180°C. Ořechy dáme na plech a necháme je v troubě zezlátnout - trvá to asi deset minut, během kterých hnědá slupka popraská a jde pak docela snadno oloupat. Ořechy dáme do kuchyňské utěrky a mezi drhnutím mezi dlaněmi zbavíme ořechy zbytků slupek. Dáme je spolu s cukrem krupice do foodprocesoru a rozmixujeme je na jemno. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V míse promícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse vyšleháme elektrickým šlehaček (nebo metličkou) máslo s třtinovým cukrem do pěny. Vmícháme vejce, rozpuštěnou čokoládu, mléko a vanilkový extrakt. Vařečkou zapracujeme mouku a ořechy s cukrem. Mísu přikryjeme fólií a dáme chladit na 2 - 3 hodiny do lednice. Troubu předehřejeme na 180°C a dva plechy vyložíme pečícím papírem. Do misky prosejeme moučkový cukr. Polovinu těsta vyndáme z lednice, děláme z něj kuličky o průměru asi 2,5 cm. Důkladně, dva až třikrát je obalujeme v moučkovém cukru, aby se na nich vytvořila silná cukrová vrstva. Klademe je na připravený plech v dostatečných rozestupech - kuličky se roztečou do stran. Pečeme je asi 15 minut. Necháme vychladnout na mřížce. Zatím uděláme kuličky i z druhé poloviny těsta. Pracujeme rychle, aby se nám těsto neroztékal.
Božské_jídlo30. 01. 2013
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: Švýcarská hořká čokoláda
maruskaji 07. 02. 2013, 23:49