Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Mléčné výrobky a vejce - stránka 14

Muffiny se špenátem a nivou

Muffiny se špenátem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polohrubé mouky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 50 g rozpuštěného másla, 100 g špenátu, 100 g Nivy, špetka soli, špetka pepře bílého

Rozšlehejte mléko s vejci, máslem, solí a pepřem (podle chuti můžete přidat ještě provensálské koření nebo muškátový oříšek) a vše promíchejte s nasekaným syrovým listovým špenátem. Přidejte na kostičky nakrájený sýr a nakonec do směsi vmíchejte p...

Olivovo - máslové rozetky

Olivovo - máslové rozetky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

230 ml vody, 65 ml olivového oleje, 50 g změklého másla, 1 lžička cukru krupice, 1,5 lžičky soli, 450 g hladké mouky, 1 sáček instantní droždí, mléko na potření a mák nebo sezam na posypání

Všechny suroviny na těsto v uvedeném pořadí vložíme do nádoby pekárny. Nastavíme program na těsto. Po ukončení programu těsto prohněteme a rozdělíme na 10 - 12 stejných kousků. Z každého kousku utvoříme hladkou kuličku, kuličky naklademe na plech...

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Sametový nepečený čokodort podle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sušenek Esíčka nebo máslových, 50 g rozpuštěného másla, 250 g čokolády na vaření (50% a více), 2 bílky, 80 g cukru krupice, 285 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce rumu

V kuchyňském robotu rozsekáme sušeny nadrobno, zalijeme rozpuštěným máslem a ještě promixujeme. Do dortové, vymazané formy o průměru 20cm vysypeme a utlačíme, abychom měli pokryté celé dno. Vložíme formu do lednice a necháme ztuhnout. Mezitím si p...

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Mufiny s mozzarellou a rajčaty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, 150 ml bílého jogurtu, 1 dcl mléka, 50 g rozpuštěného másla, 80 g Mozzarelly, 10 cherry rajčátek, 2 lžíce bazalky, 2 vejce, špetka soli, špetka mletého pepře

Bílý jogurt, vejce, rozpuštěné máslo a mléko lehce vyšlehejte, přidejte bazalku, sůl a pepř a postupně do těsta zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Pak přidejte nahrubo nastrouhanou mozzarellu a na čtvrtky nakrájená cherry rajčátka a lží...

Dobošův dort

Dobošův dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Na korpus: 200 g másla, 6 vajec, 180 g cukru krystal, 180 g hladké mouky, špetka citronové kůry, Na krém: 100 g cukru krupice, 330 ml smetany ke šlehání, 170 g čokolády na vaření, 90 g kakaa, 70 g pokrmového tuku, 70 g másla, Poleva: 200 g čokolády, 50 g cukru moučka

Krém na dort si připravíme den dopředu. Cukr, tuk a smetanu přivedeme k varu, vmícháme kakao a strouhanou čokoládu. Dáme do lednice a druhý den do krému zašleháme změklé máslo. Na korpus upečeme 6 kulatých plátků a to tak, že máslo vyšleháme se ...

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Gratinované gnocchi se špenátem, slaninkou a Blaťáckým zlatem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g Gnocchi, 150 g anglické slaniny, 1 talíř čerstvých špenátových lístků, 200 ml sladké smetany, 80 g strouhaného sýra, sůl a pepř podle chuti, 120 g sýra Blaťácké zlato

Gnocchi dáme vařit podle návodu. Když jsou vařené, vybereme je cedníkem do mísy a do vařící vody po nočkách vhodíme špenátové lístky. Necháme je povařit asi 20 vteřin, pak je také scedíme a přidáme do mísy k nokům, osolíme, opepříme, přidáme strou...

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Vajíčková pomazánka s Lučinou a křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 200 g Lučiny, bílá část ze 2 jarních cibulek, sůl a pepř podle chuti, 2 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíce křenu

Oloupaná vejce přepůlíme, vyndáme žloutky a bílky nakrájíme na malé kostičky. V misce dobře utřeme Lučinu se žloutky a hořčicí. Osolíme, opepříme vmícháme bílou část jarních cibulek, kterou nasekáme nadrobno a nakonec přimícháme lžíci nastrouhanéh...

Řezy s tvarohem a broskvemi

Řezy s tvarohem a broskvemi

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 200 ml cukru krupice, 125 ml slunečnicového oleje, 125 ml polotučného mléka, 375 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 konzerva broskvového kompotu, 500 g odtučněného tvarohu, 4 lžíce cukru moučka, 1 sáček Dort želé čiré

Celá vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva a mléko. Těsto nalijeme do formy 30x40 cm vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme asi 25 - 30 minut (dle tro...

Brokolice s dipem a brambory

Brokolice s dipem a brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, medvědí česnek dle chuti, 1 lžíce slunečnicového oleje, vařené brambory, máslo

Brokolici opláchneme pod vodou a necháme okapat. Rozebereme ji na menší růžičky a kdo chce, tak odkrojí košťál. Růžičky dáme vařit do páry. Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Omytý a okapaný medvědí česnek krátce rozmixujeme se...

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Hovězí kuličky se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězího mletého masa, 2 lžičky koření na mleté maso, sůl dle potřeby, sušená petrželová nať, 50 ml vody, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce, Na omáčku - 40 g másla, 1 kostka hovězího bujónu, 2 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce kečupu, 2 - 3 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření

Maso promícháme s vodou, vejcem, solí, kořením, moukou, škrobem a necháme chvilku stát. Poté lžící nabíráme maso, kousky masa vkládáme na rozehřáté máslo a krátce opečeme z obou stran. Podlijeme horkou vodou tak, aby byly pouze ponořené. Přidáme h...

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Papriky s balkánským sýrem a smetanou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 světlé zelené papirky, 200 g balkánského sýra, 250 ml zakysané smetany, 1 lžička másla

Papriky podélně rozřízneme, odstraníme jadřince a papriky naskládáme do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky. Na každou papriku položíme plátek balkánského sýra a lžičku zakysané smetany, zasypeme bazalkou, mletou červenou paprikou a pokapeme oc...

Zapečený celer

Zapečený celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g bulvového celeru, 15 ml slunečnicového oleje, 70 g strouhanky, 3 vejce, 60 g eidamu (Edam), 15 g másla, 15 g zakysané smetany

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na plátky. Pekáč vymastíme tukem, vysypeme strouhankou a vložíme plátky celeru. Vejce uvařené natvrdo oloupeme a nakrájíme, přidáme na celerové plátky spolu se strouhaným sýrem a zbylou st...

Hovězí kližka v omáčce

Hovězí kližka v omáčce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí klížky, 1 plátek másla, 1 lžička mleté papriky, 1/4 lžičky mletého pepře, 1 lžička soli, 2 lžičky plnotučné hořčice, 2 stroužky česneku, 2 lžíce polohrubé mouky, 500 ml 10% smetany na vaření, 50 g uzené krkovičky

Omyté hovězí maso nakrájíme na kostky a na másle v tlakovém hrnci opečeme. Poté ho posypeme paprikou, zamícháme a podlijeme trochou vody. Přidáme pepř, sůl, hořčici a celé stroužky česneku. Dle potřeby přidáme ještě vodu, hrnec uzavřeme a maso dus...

Roláda s marmeládou a kokosem

Roláda s marmeládou a kokosem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 3 lžíce studené vody, 1 špetka soli, 1 sáček pudinkového karamelového prášku, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kokosové moučky, 5 lžic moučkového cukru, ovocná marmeláda, 125 ml kokosové moučky

Plech vyložíme papírem na pečení. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na připravený...

Roláda s čokokysankou

Roláda s čokokysankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 5 lžic polohrubé mouky, 5 lžic cukr moučka, špetka soli, 2 špetky kypřícího prášku do pečiva, 100 g čokolády s 50% kakaa, 100 g zakysané smetany 16%

Plech vyložíme papírem na pečení. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny a potom zašleháme mouku s kypřícím práškem do pečiva. Do vyšlehané směsi stěrkou opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na...

Sójový mix guláš

Sójový mix guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g sojových kostek, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžičky uzené papriky, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 lžíce čerstvé majoránky, 1 lžička plnotučné hořčice, 2 kostky hovězího bujónu, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 vejce

Sójové kostky povaříme 20 minut v osolené vodě. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na drobno a česnek na plátky. Na rozehřátém oleji cibuli usmažíme do růžova, přidáme papriku, zamícháme a zalijeme voudou. Vsypeme scezené a okapané...

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Tvarohové šátečky z těsta ze zakysané smetany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 150 ml mléka, 1 žloutek, 190 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 200 g hrubé mouky, špetka soli, 300 g hladké mouky, 100 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1/2 kostky droždí (20 g), Náplň: 500 g měkkého tvarohu, 1 žloutek, 1 sáček vanilkového cukru, 2 - 3 lžíce cukru moučka, 2 lžíce rumu, 1 lžička strouhané citronové kůry, hrst rozinek, Na potření šátečků: 1 vejce, 1 lžíce rumu

Do nádoby pekárny vložíme suroviny na těsto v uvedeném pořadí a spustíme program na těsto. Na náplň rozmícháme tvaroh s oběma cukry, žloutkem, citronovou kůrou a rumem a nakonec přidáme propláchnuté okapané rozinky. Vykynuté těsto vyválíme, nakr...

Zabaione zapečené s ovocem

Zabaione zapečené s ovocem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 žloutků, 4–5 lžic krupicového cukru, 4–5 lžic bílého dezertního vína nebo sherry (nejlepší je Marsala nebo Vin Santo), směs čerstvého ovoce (maliny, jahody, borůvky) , několik lístků čerstvé máty, trochu moučkového cukru

Na sporák připravte hrnec s vyšším okrajem a napusťte do něj vodu asi do výšky 8 cm. Sežeňte si kovovou misku, která bude pasovat na hrnec tak, aby se nedotýkala dnem vody. Do té pak dejte žloutky, cukr a víno. Přiveďte vodu v hrnci k varu, poté z...

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Dýňová polévka s kokosovým mlékem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg dýně hokkaidó, 2 šalotky nebo menší cibule, 65 g čerstvého zázvoru, 1 lžička sušeného chilli, 120 ml kokosového mléka (dá se použít i smetana ke šlehání, ale jídlo nebude mít tak autentickou chuť), 1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce extra panenského olivového oleje, mořská sůl a čerstvě umletý pepř dle potřeby

Dýni a šalotku nakrájejte na menší kousky a nastrouhejte zázvor. V hrnci nechte rozehřát olej, pak přidejte dýni, kterou budete pomalu restovat, po chvíli i zázvor a šalotku. Vše smažte, dokud nebude zelenina měkká, takže asi 8–10 minut. Změklou z...

Pomazánka z nivy a vajec

Pomazánka z nivy a vajec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g STELLY s máslovou příchutí, 100 g nivy s modrou plísní, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky, mletý bílý pepř

Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a nastrouháme na jemno. Sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle. Stellu pokojové teploty promícháme s tatarskou omáčkou, pepřem, potom vmícháme sýr a na konec vejce. Pomazánku mažeme ve slabé vrstvě na toustový chlé...

Makovec na plech

Makovec na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g mletého máku, 2 vejce, 110 g cukru krupice, 3 lžíce rybízové marmelády, 200 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 300 ml mléka, 50 g rozinek

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosijeme kypřící prášek. Do vyšlehaný...

Americké brambory s vejci

Americké brambory s vejci

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

předsmažené americké brambory, 4 vejce, 4 plátky anglické slaniny, 4 lžíce strouhaného sýra, sůl, 2 lžíce slunečnicového oleje

V pánvi na rozehřátý olej naskládáme těsně vedle sebe předsmažené americké brambory. Opečeme je z jedné strany, zmírníme příkon tepla a brambory obrátíme. Na opečené rozklepneme vejce, mírně osolíme, posypeme strouhaným sýrem a poklademe plátky an...

Polévka z hlívy s vejcem

Polévka z hlívy s vejcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hlívy ústřičné, 1 špetka kmínu, 1 l vody, máslo dle potřeby, 1 lžíce hladké mouky, 1 bujón, 1 vejce, 1 lžíce sýra Niva, sušená petrželka

Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vařím...

Nápoj z kiwi a jogurtu

Nápoj z kiwi a jogurtu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 200 g bílého smetanového jogurtu, 2 lžíce včelího medu, 150 ml plnotučného mléka

Jogurt a mléko dáme dobře vychladit. Zralé kiwi oloupeme, nebo slupku okrájíme. Poté kiwi nakrájíme na menší kousky a vložíme do mixéru. Přidáme 2 lžíce tekutého medu a vychlazený smetanový jogurt. Mixujeme při nejvyšším stupni asi 2 minuty a poté...

Tvarohová bábovka se špagetami

Tvarohová bábovka se špagetami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g špaget, sůl, 50 g másla, 125 ml krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 2 měkké tvarohy ve folii, hrozinky dle chuti, 1 lžíce kukuřičného škrobu

Špagety dáme vařit do mírně osolené vody, uvaříme je dle návodu - do měkka. Než se nám špagety uvaří, tak vyšleháme změklé máslo s oběma cukry a vejci. Poté zašleháme oba tvarohy a kukuřičný škrob. Vmícháme předem omyté, namočené a okapané hrozink...

stránka: