Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Makovec na plech

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 25min
Celkový čas: 45min , porce

1806 kalorií, 21.0g cukrů, 84.0g tuků, 61.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosijeme kypřící prášek. Do vyšlehaných vajec za neustálého šlehání střídavě zapracujeme mák, mléko a mouku. Nakonec vmícháme namočené a okapané hrozinky. Těsto vlijeme na připravený plech, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme. Vychladlý makovec pocukrujeme, nebo poléváme polevou dle chuti.

JanaB

09. 05. 2012, Recept navštíven: 2434x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Makovec na plech

Makovec na plech

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Makovec na plech Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
přidala bych do těsta i 2-3 lžíce domácího sádla
Přidané ingredience: sádlo

24. 02. 2014, 11:17

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý makovec

27. 03. 2016, 17:38

Přidat komentář
Svetlana
vyborný koláč

Svetlana 16. 08. 2016, 20:04

Facebook komentáře