Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Makovec na plech

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
25min 45min
Nutriční hodnoty
1806 kalorií 21.0g cukrů 84.0g tuků 61.0g bílkovin

Příprava

Hrozinky umyjeme a zalijeme vodou. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Do mísy dáme vejce a s cukrem je vyšleháme do pěny. Přidáme marmeládu a opět vyšleháme. Do mouky nebo do máku prosijeme kypřící prášek. Do vyšlehaných vajec za neustálého šlehání střídavě zapracujeme mák, mléko a mouku. Nakonec vmícháme namočené a okapané hrozinky. Těsto vlijeme na připravený plech, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby na 180°C a upečeme. Vychladlý makovec pocukrujeme, nebo poléváme polevou dle chuti.


Přidat na Pinterest
JanaB

09. 05. 2012, Recept navštíven: 3117x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
přidala bych do těsta i 2-3 lžíce domácího sádla
Přidané ingredience: sádlo

24. 02. 2014, 11:17

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý makovec

27. 03. 2016, 17:38

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam určite

20. 12. 2016, 21:06

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo perfektný makovec

07. 03. 2017, 20:11

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborný recept, makovec je chutný

13. 03. 2017, 20:13

Přidat komentář
Svetlana
vyborný koláč

Svetlana 16. 08. 2016, 20:04

Facebook komentáře