Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Roláda s marmeládou a kokosem

Obtížnost Čas přípravy
35min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 45min
Nutriční hodnoty
792 kalorií 2.0g cukrů 29.0g tuků 34.0g bílkovin

Příprava

Plech vyložíme papírem na pečení. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na připravený plech, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10 minut. Upečený plát překlopíme na plochu poprášenou moučkovým cukrem a stáhneme papír. Roládu ihned potřeme pikantní marmeládou a posypeme kokosem. Roládu stočíme, pocukrujeme a dáme vychladit. Studenou nakrájíme.


Přidat na Pinterest
JanaB

21. 05. 2012, Recept navštíven: 3423x


Přidat recenzi
Ajaja
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Moučník, který jsem vždy měla ráda. Ba i mi vyhovuje, že nemá krém.

06. 01. 2013, 18:49

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
fajn rolada

16. 08. 2016, 20:01

Přidat komentář
Thumb
Co je prosím kokosová moučka? A proč nejdřív 2 lžíce a pak 125ml?

Týna 15. 06. 2012, 12:29

Šéfredaktor
Nic složitého v tom nehledejte. Je to obyčejný drcený/sekaný kokos, který běžně zakoupíte v potravinách. Po rozkliknutí této ingredience naleznete i její popis.

Šéfredaktor 15. 06. 2012, 13:05

JanaB
Strouhaný kokos má hrubší strukturu. Pokud neseženete kokosovou moučku, lze jí nahradit jemně strouhaným kokosem. V receptu je uvedeno 2 lžíce, tak ty přijdou do těsta. Upečený a marmeládou potřený plát se před stočením posype 125 ml jemného kokosu. Pokud chcete použít klasický strouhaný kokos, tak doporučuji dát trochu více marmelády, nebo méně kokosu.

JanaB 15. 06. 2012, 14:37

Facebook komentáře