Roláda s marmeládou a kokosem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

35min
Čas vaření
10min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

792 kalorií
2.0g cukrů
29.0g tuků
34.0g bílkovin


Příprava

Plech vyložíme papírem na pečení. Bílky oddělíme od žloutků. Do bílků dáme špetku soli a 3 lžíce studené vody. Mouku smícháme s pudinkovým práškem a kokosem. Vyšleháme bílky, poté zašleháme cukr, žloutky a sypkou směs. Těsto vylijeme na připravený plech, povrch urovnáme a vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme asi 10 minut. Upečený plát překlopíme na plochu poprášenou moučkovým cukrem a stáhneme papír. Roládu ihned potřeme pikantní marmeládou a posypeme kokosem. Roládu stočíme, pocukrujeme a dáme vychladit. Studenou nakrájíme.

přidejte na:
JanaB

21. 05. 2012

Podobné recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Moučník, který jsem vždy měla ráda. Ba i mi vyhovuje, že nemá krém.

Ajaja 06. 01. 2013, 18:49

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
fajn rolada

Svetlana 16. 08. 2016, 20:01

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Co je prosím kokosová moučka? A proč nejdřív 2 lžíce a pak 125ml?

Týna 15. 06. 2012, 12:29

Chybějící obrázek
Nic složitého v tom nehledejte. Je to obyčejný drcený/sekaný kokos, který běžně zakoupíte v potravinách. Po rozkliknutí této ingredience naleznete i její popis.

Šéfredaktor 15. 06. 2012, 13:05

JanaB
Strouhaný kokos má hrubší strukturu. Pokud neseženete kokosovou moučku, lze jí nahradit jemně strouhaným kokosem. V receptu je uvedeno 2 lžíce, tak ty přijdou do těsta. Upečený a marmeládou potřený plát se před stočením posype 125 ml jemného kokosu. Pokud chcete použít klasický strouhaný kokos, tak doporučuji dát trochu více marmelády, nebo méně kokosu.

JanaB 15. 06. 2012, 14:37