Hovězí plátky se smetanou
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 5min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
87
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
3.0g
bílkovin
Příprava
Hovězí zadní maso nakrájíme na 3 plátky, které dobře naklepeme. V kastrolu rozpustíme máslo a plátky masa na něm z obou stran opečeme. Poté přidáme sůl, pepř, sojovou a worčestrovou omáčku. Maso přiklopíme a dusíme nejprve ve vlastní šťávě, poté podlijeme horkou vodou a za občasného zamíchání a podlévání dusíme do měkka. V troše studené vody rozmícháme hladkou mouku a omáčku zahustíme. Povaříme, dochutíme bujónem nebo solí a vše zjemníme smetanou.
Hovězí plátky se smetanou podáváme s houskovým knedlíkem.
JanaB18. 04. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.