Polévka z hlívy s vejcem
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
30min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
318
kalorií
0.0g
cukrů
22.0g
tuků
14.0g
bílkovin
Příprava
Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu. Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vaříme dalších 15 - 20 minut. Polévku ochutíme bujónem nebo solí. Na závěr do polévky přidáme rozšlehané vejce, necháme přejít varem a vsypeme rozdrobenou Nivu. Polévku dochutíme petrželkou a odstavíme.
JanaB09. 05. 2012
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.