Malinové tiramisu
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Troubu předehřejeme na 180 °C. Čokoládu nahrubo nastrouháme.
Pět žloutků utřeme s 1/2 moučkového cukru do pěny. Sníh z pěti bílků ušleháme se špetkou soli a zbytkem cukru do tuha, promícháme jemně se žloutkovou pěnou, vanilkovým cukrem a prosátou moukou. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme 8-10 minut.
Žloutky ze 3 vajec utřeme s krupicí do pěny, jemně vetřeme mascarpone plus sníh ušlehaný ze 3 bílků a 1/2 nastrouhané čokolády. Šťávu ze dvou pomerančů promícháme s likérem.
Do skleněné hranaté misky položíme půlku plátu těsta a pokapeme jej 1/2 pomerančové šťávy. Těsto pomažeme částí mascarpone, poklademe 1/2 malin, přidáme další vrstvu mascarpone a zakryjeme těstem. Horní plát pokapeme pomerančem, pomažeme zbylým mascarpone, posypeme nastrouhanou čokoládou a poklademe malinami. Necháme vychladit 4-6 hodin.
Božské_jídlo22. 10. 2012