Švýcarský „pálený“ krém

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

0 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
0.0g bílkovin


Příprava

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme stranou. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut, až se nám všechen karamel rozpustí. Žloutky smícháme se zbytkem mléka a škrobem v misce. Zmírníme var na minimum a za stálého míchání přidáme směs žloutků se škrobem ke karamelu a lehce táhneme, jen asi 20 sekund. Odstavíme, dáme do misky a necháme v lednici vychladnout. Smetanu vyšleháme do husté konzistence. Vyšlehanou šlehačku opatrně smícháme s vychladlou karamelovou hmotou.

Tip k receptu

Svěží jemný dezert, který nejlépe chutná samotný, s rybízem nebo s čerstvýmilesními plody.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
chutný dezert

22. 01. 2016, 10:37

Chybí obrázek
zaujímavy recept

16. 06. 2016, 10:31

Chybí obrázek
velmi dobre

11. 08. 2016, 21:38

Chybí obrázek
vyskúšam určite

16. 08. 2016, 19:11

Chybí obrázek
veľmi dobré

17. 06. 2019, 17:51

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.