Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Švýcarský „pálený“ krém

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Cukr s jednou lžící vody opatrně v hrnci zkaramelizujeme: pomalu ho zahříváme, až se rozpustí, a potom necháme pomalu zahřát do karamelové barvy. Když má krásnou světle hnědou barvu, zalijeme mlékem (pozor, zpočátku prská). Trochu mléka necháme stranou. Za stálého míchání vaříme cca 5 minut, až se nám všechen karamel rozpustí. Žloutky smícháme se zbytkem mléka a škrobem v misce. Zmírníme var na minimum a za stálého míchání přidáme směs žloutků se škrobem ke karamelu a lehce táhneme, jen asi 20 sekund. Odstavíme, dáme do misky a necháme v lednici vychladnout. Smetanu vyšleháme do husté konzistence. Vyšlehanou šlehačku opatrně smícháme s vychladlou karamelovou hmotou.

Bulb Tip k receptu

Svěží jemný dezert, který nejlépe chutná samotný, s rybízem nebo s čerstvýmilesními plody.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

26. 10. 2012, Recept navštíven: 1603x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný dezert

22. 01. 2016, 10:37

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
zaujímavy recept

16. 06. 2016, 10:31

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobre

11. 08. 2016, 21:38

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšam určite

16. 08. 2016, 19:11

Přidat komentář

Facebook komentáře