Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pomazánka - stránka 2

Sýrová pomazánka s česnekem

Sýrová pomazánka s česnekem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g majonézy, 250 g tvrdého sýru, 4-5 stroužků česneku, 1 lžička soli

Nejdříve si připravíme majonézu (nejlépe domácí), poté nastrouháme tvrdý sýr na jemno, oloupeme česnek a prolisujeme ho. Takto připravené ingredience dobře promícháme a dochutíme solí. vše zamícháme a dochutíme solí.

Pikantní tvarohová pomazánka

Pikantní tvarohová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g jemného tvarohu, 60 g pomazánkového másla, 50 g rajčatového protlaku, 20 g plnotučné hořčice, 30 g cibule, 1/2 lžičky soli, špetka mleté pálivé papriky

Tvaroh utřeme s pomazánkovým máslem, přidáme rajčatový protlak, drobně pokrájenou cibuli, hořčici a osolíme. Podle chuti přidáme mletou pálivou papriku a našleháme.

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brokolice, 40 g Lučiny, 20 g taveného sýra, 1/2 stroužku česneku, troška bílého pepře , špetka soli

Brokolici opláchneme a rozebereme na růžičky, které uvaříme v osolené vroucí vodě doměkka. Po uvaření a vychladnutí ji nakrájíme nadrobno, smícháme v míse s Lučinou a sýrem. Na závěr dle chuti osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

Pěna z krabích tyčinek

Pěna z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g krabích tyčinek, 100 g taveného sýru, 1 lžička kopru, 1 lžička limetové šťávy, 3 sterilované okurky, 1 lžíce tatarské omáčky, 1/3 ks šalotka, troška citronového pepře, troška pepře

Rozmrazené krabí tyčinky, šalotku a okurky rozmixujeme. Přidáme tavený smetanový sýr, tatarku a ponorným mixérem vyšleháme do pěny. Dochutíme na jemno nasekaným koprem, limetovou šťávou, pepřem a citronovým pepřem.

Chalupářská pikantní pomazánka

Chalupářská pikantní pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g strouhaného Chalupářského sýru, 2 lžíce nakládaných paprik, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce chilli majonézy, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky , 2 vejce

Chalupářský sýr a vejce natvrdo nastrouháme, přidáme domácí nakládané papriky (nebo kupované kapiové proužky ve skle). Vmícháme chilli majonézu, tatarku, papriku sladkou, pepř a prolisovaný česnek. Dobře promícháme.

Jablečno - čokoládová pomazánka

Jablečno - čokoládová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g banánů, 500 g cukru krystal, 100 g čokoláda na vaření, 100 g holandského kakaa

Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájíme na malé kousky. Rozmixujeme na kašičku společně s oloupanými banány. Vaříme společně s cukrem cca 10 minut za stálého míchání. Nepodléváme!!!! Vaření si můžeme usnadnit při použití Wok pánve s nepřilnavou úpr...

Podzimní Budapešť

Podzimní Budapešť

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 130 g nakládaných paprik v oleji, 2 lžíce kečupu, troška římského kmínu, troška mleté papriky sladké, troška mleté papriky pálivé, troška soli

Tvaroh vymícháme s majonézou, přidáme nasekané nakládané papriky a kečup. Dochutíme sladkou a pálivou papriku, kmínem a solí.

Tuňáková pomazánka s kapary

Tuňáková pomazánka s kapary

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g tuňáka, 1 červená cibule, 200 g sýru riccota, 1 lžička Aceto balsamico bianco, 4 lžíce kapary, troška soli, troška bílého pepře

Oloupeme cibuli a nakrájíme najemno. Tuňáka necháme okapat od oleje a vyšleháme s Riccotou. Dochutíme balsamicem, solí a pepřem. Na závěr vmícháme posekané kapary.

Citronovo - bylinkové máslo

Citronovo - bylinkové máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, troška tymiánu (mateřídoušky obecné), troška pažitky, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka růžového pepře, troška rozmarýnu

Do rozpuštěného másla vmícháme nasekané bylinky. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nalijeme do tvořítek na led a dáme ztuhnout do lednice.

Italské máslo

Italské máslo

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 50 g parmazánu/parmezánu, 6 sušených rajčat, 4 lžíce bazalky, 2 stroužky česneku, špetka barevného pepře , špetka soli

Parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Bazalku a sušená rajčátka nasekáme na drobno. Přidáme prolisovaný česnek, dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Tuto směs vmícháme do másla. Vložíme do tvořítek nebo do potravinové fólie a necháme zt...

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Sýrová pomazánka s dijonskou hořčicí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g sýru Brie, 50 g plísňového sýru Gorgonzola , 200 g pomazánkového másla, 120 g žervé, 3 sterilované okurky, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička majonézy, troška pepře, troška mleté papriky , troška pažitky

Sýry a nakládané okurky nastrouháme na hrubo. V misce vymícháme pomazánkové máslo, žervé z kelímku, majonézu a hořčici do hladkého krému. Lehce vmícháme nastrouhanou směs. Dochutíme sladkou paprikou a pepřem. Na závěr ozdobíme pažitkou.

Pomazánka Celerka

Pomazánka Celerka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecího salámu se sýrem, 50 g paprikáše, 400 g bulvového celeru, 4 sterilované okurky, 2 lžíce majonézy, 1 jarní cibulka, špetka bylinkové soli, špetka barevného pepře, špetka rozmarýnu, 5 kapek citronové šťávy, špetka soli

Očištěný celer uvaříme v osolené vodě s větvičkou rozmarýnu a 5 kapkami citronové šťávy do měkka (cca 15-20 minut). Necháme vychladnout. Kuřecí salám se sýrem, paprikáš, nakládané okurky a celer nastrouháme. Přidáme majonézu, bylinkovou sůl, pepř...

Pikantní Gothajka

Pikantní Gothajka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého vepřového salámu Gothaj, 1 paprika (kapie), 2 lžíce majonézy, troška barevného pepře, troška grilovacího koření, 2 stroužky česneku

Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme do hladké pěny. Dochutíme grilovacím kořením a barevným pepřem.

Brie pomazánka

Brie pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g plísňového sýru Brie, 100 g taveného sýru s kapií, 2 lžíce másla, 2 lžičky pomazánkového másla, 3 nakládané kyselé okurky, 1/2 lžičky mleté papriky sladké, troška barevného pepře

Všechny ingredience vložíme postupně do mašinky s nožem a vymícháme v pěnu.

Pangasová pěna

Pangasová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g pangasius uvařený, 100 g Taveného sýra s pažitkou a cibulí, 100 g taveného sýra smetanového, 2 lžíce másla, 1 lžíce tatarské omáčky, troška rozmarýnu, špetka soli, 2 špetky pepře, 1 lžíce pažitky

Pangase vaříme v osolené vodě s přidáním 4 jehliček rozmarýnu a jedné lžíce citronové šťávy 5- 8 minut. Rozmarýn vyjmeme. Scedíme a necháme vychladnout. Ze sýrů a másla si vyšleháme pěnu, přidáme 1 lžíci tatarské omáčky a Pangase. Šleháme do hladk...

Bůčková paštika

Bůčková paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g bůčku, 150 g brambor, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, troška majoránky, 2 vejce, troška petrželové natě

Nejprve si uvaříme brambory do měkka. Pak si umeleme bůček a smícháme v míse s prolisovanými bramborami, solí, pepřem, majoránkou a vejci. Směs vložíme do menší formy uzavřené víkem nebo pokličkou a zvolna vaříme v páře asi 1 hodinu. Uvařenou vych...

Kuřecí mandlová paštika

Kuřecí mandlová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích jater, 1/2 lžičky soli, 1 hřebíček, 40 g mandlových lupínků, 2 lžíce sádla

Kuřecí játra dobře omyjeme a očistíme. Překrojíme vždy na 4 kousky. Protkneme nasekaným hřebíčkem a mandlovými lupínky. V kastrolu rozpustíme sádlo a do něj přidáme neosolená játra, která krátce opečeme. Sundáme z plotny, osolíme a necháme vše ztu...

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Tvarohovo-jogurtová pomazánka s olivami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Řeckého jogurtu, 250 g tučného tvarohu, 1 sklenička černých pečených oliv, 1/2 svazku jarní cibulky, špetka soli, troška barevného pepře

1/2 skleničky oliv rozmixujeme, přidáme tvaroh a jogurt, vyšleháme. Zbylé olivy a jarní cibulku posekáme na drobno a lehce vmícháme. Dochutíme solí a pepřem.

Ředkvičková pěna

Ředkvičková pěna

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 svazek ředkviček, 200 g taveného sýru, 100 g majonézy, 1 lžička másla, 2 špetky soli, 2 špetky pepř (barevný)

Ředkvičky očistíme a spolu se všemi ingrediencemi vyšleháme do pěny. Dochutíme pepřem. Podáváme s pečivem či krekry.

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Tvarohová pomazánka s kukuřicí (mrkví)

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

kelímek bílého jogurtu, 1 Lučina, 1 kukuřice (mrkev), špetka soli , lžíce najemno nasekané pažitky, lžíce olivového oleje, jablko

Smícháme dohromady jogurt, lučinu a olivový olej. Vyšleháme v hladký krém. Vmícháme kukuřici a pažitku a podle chuti dosolíme. Ozdobíme plátky jablka.

Pomazánka s lososem

Pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g polotučného tvarohu, 100 g margarínu light, mléko podle potřeby, uzený losos, bylinky (petržel, tymián), polníček, sůl

Rostlinný tuk utřeme se solí. Přidáme prolisovaný tvaroh, podle potřeby trošku mléka a vyšleháme v hladký krém. Dochutíme bylinkami. Mažeme na pečivo a navrch dáme kousek uzeného lososa. Dozdobíme polníčkem.

Budapešťská pomazánka

Budapešťská pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 2 lžíce másla, možno i pomazánkové a jiné, 1 cibule, 1 paprika červená, možno i sterilovaná (kapie), 2 lžíce mleté sladké papriky , 1,2 lžičky soli, troška mletého bílého pepře, 1 - 2 lžíce kečupu, 2 stroužky česneku, troška mletého kmínu

Změklé máslo utřeme s tvarohem, přidáme utřený česnek, hodně nadrobno nakrájenou cibuli a čerstvou papriku pokrájenou na jemné nudličky. Přimícháme kečup, sladkou mletou papriku, osolíme a opepříme dle chuti, přidáme podle chuti i mletý kmín. Kdo ...

Sardinková pomazánka s tvarohem

Sardinková pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva rybiček v tomatě, 100 g jemného tvarohu, 100 g taveného sýru, 1 cibule, 3 stroužky česneku, troška pepře, špetka soli

Rybičky zbavíme kostiček a utřeme s tvarohem, sýrem a česnekem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem.

Indická pomazánka

Indická pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g sýru Feta, 2 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 jarní cibulka, černé olivy, pažitka

Sýr rozetřeme s olejem, prolisovaným česnekem a na jemno nasekanou cibulkou. Přidáme pokrájené olivy a promícháme. Natřeme na pečivo nebo chléb, dozdobíme olivami a pažitkou.

Rybízovo-banánová marmeláda

Rybízovo-banánová marmeláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3,5 kg červeného rybízu, 1,2 kg banánů, 2 kg želírovacího cukru

Rybíz očistíme a vaříme do rozvaření. Rozmixujeme a přecedíme přes cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy. Banány oloupeme a rozvaříme (vznikne 1 l banánové kaše). Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou přidáme 2 kg želírovacího cukru - (Labet...

stránka: