Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Pomazánka - stránka 4

Sardinková pomazánka s máslem

Sardinková pomazánka s máslem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sardinek, dle chuti špetka Mořské soli, dle chuti kousek másla, pár kapek citrónu

Do misky si připravíme očištěné sardinky z konzervy. Přidáme dle chuti mořskou sůl, několik kapek citronové šťávy a cca 50 g másla. Stačí promačkat skoro dohladka všechny ingredience vidličkou a po chvilce je pomazánka hotová.

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Tvarohová pomazánka s čerstvým koprem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka Mořské soli, dle chuti troška kopru

Připravíme si do mísy tvaroh, mléko a mořskou sůl. Všechny tyto ingredience našleháme buď ručně nebo pomocí tyčového mixéru. Poté přidáme dle chuti čestvě nasekaný kopr, jemně promícháme a máme hotovo.

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Mrkvová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, 2 najemno nastrouhané mrkve, kousek pórku, špetka Mořské soli

Do mísy si připravíme tvaroh s mlékem a ručně nebo pomocí tyčového mixéru našleháme. Poté přidáme všechny ostatní ingredience, promícháme a pomazánka je hotová.

Brynzová pomazánka s tvarohem

Brynzová pomazánka s tvarohem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g Brynzy, 250 g jemného tvarohu, několik lžiček polotučného mléka, špetka drceného kmínu, dle chuti špetka mleté papriky , špetka Mořské soli, troška nasekané pažitky

Do mísy si připravíme brynzu s tvarohem a mlékem a našleháme tyčovým mixérem. Pak dle chuti vmícháme ostatní ingredience a pomazánka je hotová.

Domácí taveňák

Domácí taveňák

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení odtučněného tvarohu, 2 lžička másla, 1 lžička sody bikarbóna

Do misky si vyklopíme tvaroh a přidáme lžičku jedlé sody. Necháme 10 minut stát. Mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo a nalijeme do tvarohové směsi. Důkladně promícháme. Výsledkem je hmota chuťově podobná kupovaným taveným sýrům, avšak bez jaké...

Domácí pomazánka jako Lučina

Domácí pomazánka jako Lučina

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 3 špetky soli

Postup přípravy je velice jednoduchý. Vezmu kastrůlek, do něj dám cedník, do cedníku utěrku, a do utěrky vyklopím bílý jogurt. Přikryji pokličkou, a dám na 24 hodin do lednice (někdo nechává těch 24 hodin v teple, ale v lednici mi to přijde bezpeč...

Pavoučí jednohubky

Pavoučí jednohubky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plechovku sardinek ve vlastní šťávě, 1 šalotku, 100 g másla, 2 lžičky plnotučné hořčice, sůl a pepř dle chuti, sklenici černých oliv, 2 dlouhé bagety

Sardinky zbavte páteří, přidejte k nim nahrubo nasekanou šalotku, máslo, hořčici, sůl, pepř a vše důkladně rozmixujte. Rybičkovou pomazánkou pak potřete na kolečka pokrájenou bagetu. Zbývají už jen pavoučci! Olivy rozkrájejte podélně na půl a jeji...

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Luxusní tatarák z lososa po francouzsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g lososa, 1 lžička polotučné hořčice, 1 lžička Dijonské hořčice, 0,5 malé cibule, 0,5 malé červené cibule, 1,5 špetky soli, špetka pepře bílého, 1 lžička citronové šťávy

Kousek lososa (bez kůže) naškrábeme co nejjemněji a dáme do mísy. Postupně přidáme ostatní ingredience - cibuli nakrájenou velmi na jemno, hořčice po částech a ochutnáváme, abychom je dali přiměřeně a zachovali tak dominantní chuť chuť lososa. Při...

Pikantní pomazánka z lososa

Pikantní pomazánka z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

30 dkg lososa, 2-3 lžíce crème fraîche, 1-2 lžičky citronové šťávy, 1 hrst kaparů, 1-2 špetky soli

Lososa nakrájíme na drobné kousky a s ostatními ingrediencemi rozmixujeme do hladka. Mažeme na topinky - velmi dobře chutná k vínu, pivu.

Paštika z drůbežích jater

Paštika z drůbežích jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g drůbežích jater, 4 šalotky nebo 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 200 g másla, 1 lžíce oleje, 3 lžíce (50 ml) suchého cherry, sůl a pepř

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a ...

Škvarková pomazánka I

Škvarková pomazánka I

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřového boku bez kůže, 1 jablko, sůl, pepř celý, 2 bobkové listy, 2 kyselé okurky, 1 cibule

Vepřový bok očistíme a nakrájíme na malé, cca 2 centimetrové kostičky. Dáme je do hrnce a necháme pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolíme, opepříme. Přidáme jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo necháme škvařit tak ...

Borůvková povidla

Borůvková povidla

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg borůvek, 1/2 kg přírodního cukru

Přebrané borůvky vsypte do širokého hrnce a vařte, dokud nepustí šťávu a trochu se nerozvaří. Poté je nechejte vystydnout a nejlépe v chladu odležet do druhého dne. Do rozvařených borůvek vsypte cukr a vařte je na mírném ohni, až zhoustnou. Zkuste...

Salámová pěna

Salámová pěna

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého salámu, 100 g Eidamu, 3 vejce, 1 brambor, 1 kyselá okurka, 1 cibule, 100 g křenu, 1 balení majonézy, 1 balení bílého jogurtu, 1 lžíce hořčice

Vejce uvaříme natvrdo. Na masovém strojku umeleme salám, vejce, sýr, uvařenou bramboru, okurku a cibuli. Vše dáme do mísy a promícháme. osolíme, opepříme, přidáme hořčici, bílý jogurt, majolku a vše vyšleháme do pěny. Podáváme na chlebíku.

Sardinková pomazánka s avokádem

Sardinková pomazánka s avokádem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 1 konzerva sardinek v oleji, 1 cibule, 1 citrón, 200 g jemného tvarohu, špetka soli, troška pažitky

Avokádo omyjeme a oloupeme. Rozpůlíme a vyndáme pecku. Dužinu rozmačkáme vidličkou do mísy. Přidáme tvaroh, sardinky a všechno důkladně promícháme a prošleháme. Osolíme, ochutíme citronovou šťávou a přimícháme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekano...

Rajčatová pomazánka

Rajčatová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 rajčata, 150 g Lučiny, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka soli, troška chilli, 1 lžíce petrželové naťi

Rajčata spaříme a oloupeme. Poté je nakrájíme nadrobno a smícháme s nasekanou petrželkou. V misce utřeme změklé máslo s lučinou, přidáme rajčata, osolíme a ochutíme chilli kořením. Pořádně promícháme a podáváme na vece.

Pomazánka ze zelí

Pomazánka ze zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sklenka sterilovaného zelí, 200 g salámu, 150 g měkkého sýra, 1 větší sklenka majonéza, 1 cibule

Zelí si necháme odkapat na cedníku. Poté ho nakrájíme najemno a dáme do misky. Salám nastrouháme a přidáme k zelí. Cibuli nakrájíme najemno a přidáme do mísy. Promícháme a vše spojíme sýrem a majonézou. Mažeme na chléb a zdobíme zeleninkou.

Pomazánka z tofu

Pomazánka z tofu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 mrkví, 1/2 bulvového celeru, 200 g tofu, 200 ml majonézy, špetka soli, troška pepře, 1 citrón

Mrkev, celer a tofu nastrouháme do mísy. Poté vše osolíme, opepříme a zalijeme citrónovou šťávou. Spojíme majonézou a vychladíme.

Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 paličky česneku, 1 lžíce olivového oleje, 2 vejce, 2 lžíce majonézy, 1 svazek jarní cibulky i s natí, 100 g másla, špetka soli

Česnek omyjeme, příčně ho překrojíme, pokapeme olivovým olejem a upečeme asi při 130°C 30-45 minut doměkka. Mezitím do mísy nastrouháme natvrdo uvařená vejce, přidáme nakrájenou cibulku i s natí, majonézu a změklé máslo. Upečený česnek zbavíme slu...

Párková pomazánka

Párková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g frankfurtských párků, 5 vajec, kousek taveného sýra se šunkou, 1 lžíce Dijonské hořčice, 3 sterilované okurky, 1 malé balení majonézy, troška pepře, špetka soli

Nejdříve si vejce uvaříme natvrdo, ochladíme je ve studené vodě a potom je oloupeme. Do mísy nastrouháme vejce spolu se sýrem, párky a okurkami. Vmícháme hořčici, majonézu a osolíme a opepříme. Promícháme a potíráme na chléb.

Pěnová pomazánka

Pěnová pomazánka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky žervé nebo lučiny, 1 menší cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, máslo, sůl dle potřeby, zelené bylinky na ozdobení

Žervé a hořčici utřeme do pěny, osolíme a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Plátky veky potřeme nejprve máslem a poté umíchanou pěnou. Nakonec posypeme drobně sekanou pažitkou.

Moravská pomazánka

Moravská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g měkkého nebo gothajského salámu, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 balení malé majonézy, 4 vejce, 1 sklenka sterilovaného hrášku, troška pepře, špetka soli

Nejdřív si vejce uvaříme natvrdo, pak oloupeme a necháme vychladnout. Poté je nastrouháme nahrubo do mísy. Pak nastrouháme salám a přidáme jemně nakrájenou cibuli a nakrájené okurky. Hrášek necháme okapat a přidáme do mísy. Osolíme a opepříme. Na...

Kari pomazánka

Kari pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kousky smetanového sýra, 2 lžíce mléka, 1 mrkev, 2 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 3 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové nati

Smetanové sýry utřeme se změklým máslem a zředíme mlékem. Přidáme na velmi jemnonastrouhanou mrkev, kari koření, sůl a dobře promícháme. Mažeme na veku a zdobíme vařenými vejci a petrželkou.

Jogurtová pomazánka

Jogurtová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého jogurtu, 100 g strouhaného sýra, 1 cibule, 1 sterilovaná paprika (kapie), špetka soli, troška pepře, 1 lžíce pažitky

Tvrdý sýr nastrouháme do mísy a přidáme k němu bílý jogurt. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy. Kapii pokrájíme také najemno a přidáme do mísy. Osolíme, opepříme a posypeme nasekanou pažitkou. Dobře promícháme.

Brynzová bačova pomazánka

Brynzová bačova pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Brynzy, 200 g vařeného uzeného masa, 1 lžíce hořčice, 50 g másla, troška kmínu, 1 lžíce pažitky

Uzené maso buď umeleme na strojku nebo nakrájíme na jemno. Do mísy dáme brynzu, přidáme k ní nakrájené nebo umleté maso, hořčici, kmín, máslo a nakrájenou pažitku. Vše dobře promícháme.

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 větší brambory, 1 cibule, 1 vejce, 1 kyselá okurka, 80 g másla, kousek taveného sýra, 1 lžíce hořčice, 1 balení malé majonézy, špetka soli

Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory uvaříme ve slupce a oloupeme. Brambory a vejce nastrouháme na struhadle. Cibuli nakrájíme na jemno a okurku na malé kostičky. Vše dáme do mísy, přidáme změklé máslo, sýr, hořčici a majolku. Dobře promíchá...

stránka: