Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Paštika z drůbežích jater

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 25min
Nutriční hodnoty
1792 kalorií 0.0g cukrů 174.0g tuků 49.0g bílkovin

Příprava

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujte asi 8 minut – uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijte je cherry, promíchejte a sundejte z ohně. Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujte. Směs osolte a opepřete. Rozdělte do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpusťte a na povrch paštiky nalijte malinkou vrstvičku. Nechte vychladnout v lednici.

Bulb Tip k receptu

Pokud paštiku připravujete pro sváteční příležitost, vmíchejte do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve nechte v lednici ztuhnout.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

26. 10. 2012, Recept navštíven: 2652x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná a chutna paštika

29. 05. 2016, 18:06

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
paštika je chuťovo skvelá

07. 11. 2016, 21:53

Přidat komentář

Facebook komentáře