Paštika z drůbežích jater

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
10min

Celkový čas

25min

Porce


Nutriční hodnoty

1792 kalorií
0.0g cukrů
174.0g tuků
49.0g bílkovin


Příprava

Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujte asi 8 minut – uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijte je cherry, promíchejte a sundejte z ohně. Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujte. Směs osolte a opepřete. Rozdělte do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpusťte a na povrch paštiky nalijte malinkou vrstvičku. Nechte vychladnout v lednici.

Tip k receptu

Pokud paštiku připravujete pro sváteční příležitost, vmíchejte do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve nechte v lednici ztuhnout.

přidejte na:
Chybí obrázek

26. 10. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
vyborná a chutna paštika

29. 05. 2016, 18:06

Chybí obrázek
paštika je chuťovo skvelá

07. 11. 2016, 21:53

Chybí obrázek
dobrá paštika

26. 03. 2019, 11:36

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.