Paštika z drůbežích jater
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
10min
Celkový čas
25min
Porce
Nutriční hodnoty
1792
kalorií
0.0g
cukrů
174.0g
tuků
49.0g
bílkovin
Příprava
Játra očistěte od blanek a žilek a ponechejte je vcelku. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťte polovinu másla s olejem. Vsypte šalotku a restujte ji asi 1 minutu, jen aby změkla. Pak přidejte česnek a drůbeží játra a na mírném ohni restujte asi 8 minut – uvnitř by měla být lehce narůžovělá. Zalijte je cherry, promíchejte a sundejte z ohně. Orestovaná a lehce zchladlá játra a vše z pánve rozmixujte. Směs osolte a opepřete. Rozdělte do skleniček nebo misek. Zbytek másla rozpusťte a na povrch paštiky nalijte malinkou vrstvičku. Nechte vychladnout v lednici.
Tip k receptu
Pokud paštiku připravujete pro sváteční příležitost, vmíchejte do směsi 100 ml vyšlehané smetany a pak teprve nechte v lednici ztuhnout.
Šéfredaktor26. 10. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.