Krkovička na cibuli

Obtížnost

Čas přípravy

40min
Čas vaření
2h 30min

Celkový čas

3h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

3192 kalorií
0.0g cukrů
273.0g tuků
192.0g bílkovin


Příprava

Krkovičku obalíme směsí koření na vepřovou pečeni a necháme 30 min. odležet. Mezitím si nakrájíme na větší kostičky cibuli a tou vyložíme dno hlubší zapékací misky. Potom na rozpálené pánvi zprudka opečeme maso z obou stran a pak jej vložíme do misky, pokapeme olejem a zalijeme vodou. Misku přiklopíme vrchním dílem a pečeme v předem vyhřáté troubě. Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou a minimálně jednou ho otočíme. Cca 15 minut před koncem pečení sejmeme z misky vrchní část a maso dopečeme.

Tip k receptu

Před koncem pečení můžeme maso přímo v zapékací misce nařezat na plátky.

přidejte na:
Maja

15. 11. 2009

Podobné recepty


Přidat recenzi
Ajaja
Ta jsem nakonec cibuli nakrájela na půlkolečka a dala jsem jí opravdu hodně. Maso jsem podlila vývarem místo vodou - ale jen málo, protože i cibule pustí šťávu. Fakt je, že vepřová a cibule si spolu pěkně notují.
Přidané ingredience: vývar

18. 11. 2012, 16:28

Chybí obrázek
krkovička na cibuli je jedinečná, chutná, šťavnatá

03. 07. 2017, 07:49

Chybí obrázek
chutne urobená krkovička

09. 03. 2019, 17:25

Chybí obrázek
výborne urobená krkovička

07. 05. 2019, 10:39

Přidat komentář
Ajaja
A servíruji ji s osmaženou cibulkou... a bramborovými medailemi....

Ajaja 27. 11. 2010, 13:23

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.