Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévky

Fazolačka podle Tatiany

Uvaříme si uzené kosti (v tlakovém hrnci to trvá asi 30 minut). Scedíme, kosti obereme, maso nakrájíme a dáme stranou (nikdy nepoužívám všechno maso, protože ho miluji jen tak s křenem a hořčicí). Ve vývaru z kostí necháme cca 1h uležet předem pro...

Malinová polévka

Maliny očistíme, omyjeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Když jsou maliny uvařené, prolisujeme je. Přidáme moučkový cukr, solamyl, promícháme a necháme projít varem. Když polévka začne vařit, přidáme citrónovou šťávu, smetanu, pro...

Sedlácká česnečka

Česnek prolisujeme, orestujeme na másle, posypeme moukou, krátce opražíme a zalijeme 1,4 L vody. Přidáme bujonové kostky, očištěné brambory nakrájené na kostičky, vegetu, sůl, pepř a vaříme. Když jsou brambory měkké, polévku rozmixujeme a dochutím...

Okurková polévka

Uhorky očistíme a postrúhame na hrubom strúhadle. Udusíme na oleji, zaprášime hladkou múkou, osolíme, zalejeme hydinovým vývarom, pridáme očistené pokrájané zemiaky a uvaríme. Nakoniec pridáme kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku.

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Zahušťování omáček

Zahušťování omáček

Pokud se zahušťování omáček provádí hladkou moukou, prováděla jsem to takto: po staru - mouku jsem v hrníč...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Jak snadno oloupat rajčata

Jak snadno oloupat rajčata

Znáte to - spousta receptů počítá s rajčetem a spousta z nich trvá na tom, aby to bylo rajče bez slupky. Ta...