Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Polévka z bílého chřestu

Obtížnost Čas přípravy
25min
Čas vaření Celkový čas Porce
42min 1h 7min
Nutriční hodnoty
160 kalorií 0.0g cukrů 12.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

Chřest oloupejte ostrou škrabkou. Odkrojte hlavičky, stonky překrájejte na kratší špalíčky a dejte je stranou. Zavadlé konce společně se slupkami vložte do menšího hrnce. Zalijte 1 litrem vody, osolte 1/2 lžičkou soli a nechte 15 minut vařit. Cibulku nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo, vsypte cibulku a restujte ji, až zesklovatí. Pak zaprašte moukou a 1 minutu restujte, aby vznikla světlá cibulová jíška. Tu zalijte vínem, rozšlehejte metličkou a další asi 1 minutu vařte. Do hrnce s provařenou jíškou sceďte vývar ze slupek a rozšlehejte. Přidejte špalíčky chřestu a nechte 15–20 minut vařit na mírném ohni. Provařenou polévku důkladně rozmixujte. Pokud chcete, aby byla úplně hladká, proceďte ji. Pak do polévky přidejte hlavičky chřestu a vlijte smetanu. Dochuťte strouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem a ještě 5 minut povařte.

Bulb Tip k receptu

Polévka se musí vařit alespoň 15 minut, aby se mouka pořádně uvařila. Čím déle, tím lépe. Z čistě estetického hlediska do ní můžete přidat i hlavičky zeleného chřestu.

Recept pochází z knihy Jezte česky.


Přidat na Pinterest
Smart Press

30. 10. 2012, Recept navštíven: 4035x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
tuto polievku určite vyskúšam

29. 05. 2016, 17:54

Přidat komentář

Facebook komentáře