Česnečka z pohankového mlýna
Obtížnost
Čas přípravy
25min
Čas vaření
10min
Celkový čas
35min
Porce
Nutriční hodnoty
1304
kalorií
1.0g
cukrů
47.0g
tuků
46.0g
bílkovin
Příprava
Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku.
Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Chvilku provaříme, asi po 10 minutách přidáme majoránku, vklepneme vejce, promícháme, přisypeme pohanku a nasekanou petrželku. Polévku přiklopíme poklicí a ihned vypneme. Necháme 15 - 20 minut v klidu přiklopené, aby nám pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, je-li třeba dochutíme a můžeme podávat.
14. 05. 2012
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.