Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kuře s artyčoky

Kuře s artyčoky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 15min
Nutriční hodnoty
496 kalorií 12.0g cukrů 38.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

V pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla. Jednotlivá kuřecí prsa okořeníme (sůl, pepř) a vložíme na rozehřátou pánev. Smažíme dozlatova cca 5 minut po obou stranách.

Kuřecí prsa vyjmeme a necháme okapat. Smícháme citrónovou šťávu a cibuli nakrájenou na větší kousky a vložíme do rozehřáté pánve. Směs smažíme cca 4 minuty, dokud cibule nezačne sklovatět. Kuřecí prsa přidáme zpátky do pánve a přilijeme k nim drůbeží vývar a bílé víno. Vše uvedeme do varu a vaříme přikryté pokličkou na mírném plameni půl hodiny.

Kuřecí prsa opět z pánve vyndáme. Zbytek v pánvi přivedeme do varu a tentokrát vaříme na prudkém plameni 5 minut. Mezitím smísíme druhou lžíci másla se dvěma lžičkami hladké mouky. Plamen zmírníme a směs másla a mouky přidáváme opatrně za stálého míchání do zhoustnutí obsahu pánve.

Artyčoky použijeme nejlépe konzervované. Okapeme je, rozpůlíme a přidáme do pánve. Můžeme dochutit solí nebo pepřem a vaříme ještě cca 2 minuty.

Bulb Tip k receptu

K tomuto pokrmu se výborně hodí bílé víno. Jako přílohu můžeme podle chuti použít rýži nebo bílý chléb.


Martina Třetinová

30. 03. 2009, Recept navštíven: 3065x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
skvele kurča

13. 10. 2015, 20:22

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vynikajúcei recept na kurča

28. 10. 2015, 11:36

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý recept

13. 03. 2016, 18:52

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kurča pripravene na vyborný spôsob

25. 08. 2016, 19:43

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
kurča s artičokmi chutí výborne

26. 02. 2017, 13:01

Přidat komentář

Facebook komentáře