Kuře s artyčoky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla. Jednotlivá kuřecí prsa okořeníme (sůl, pepř) a vložíme na rozehřátou pánev. Smažíme dozlatova cca 5 minut po obou stranách.
Kuřecí prsa vyjmeme a necháme okapat. Smícháme citrónovou šťávu a cibuli nakrájenou na větší kousky a vložíme do rozehřáté pánve. Směs smažíme cca 4 minuty, dokud cibule nezačne sklovatět. Kuřecí prsa přidáme zpátky do pánve a přilijeme k nim drůbeží vývar a bílé víno. Vše uvedeme do varu a vaříme přikryté pokličkou na mírném plameni půl hodiny.
Kuřecí prsa opět z pánve vyndáme. Zbytek v pánvi přivedeme do varu a tentokrát vaříme na prudkém plameni 5 minut. Mezitím smísíme druhou lžíci másla se dvěma lžičkami hladké mouky. Plamen zmírníme a směs másla a mouky přidáváme opatrně za stálého míchání do zhoustnutí obsahu pánve.
Artyčoky použijeme nejlépe konzervované. Okapeme je, rozpůlíme a přidáme do pánve. Můžeme dochutit solí nebo pepřem a vaříme ještě cca 2 minuty.
Tip k receptu
K tomuto pokrmu se výborně hodí bílé víno. Jako přílohu můžeme podle chuti použít rýži nebo bílý chléb.
Martina Třetinová30. 03. 2009