
Kuře s artyčoky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V pánvi rozpálíme olej a jednu lžíci másla. Jednotlivá kuřecí prsa okořeníme (sůl, pepř) a vložíme na rozehřátou pánev. Smažíme dozlatova cca 5 minut po obou stranách.
Kuřecí prsa vyjmeme a necháme okapat. Smícháme citrónovou šťávu a cibuli nakrájenou na větší kousky a vložíme do rozehřáté pánve. Směs smažíme cca 4 minuty, dokud cibule nezačne sklovatět. Kuřecí prsa přidáme zpátky do pánve a přilijeme k nim drůbeží vývar a bílé víno. Vše uvedeme do varu a vaříme přikryté pokličkou na mírném plameni půl hodiny.
Kuřecí prsa opět z pánve vyndáme. Zbytek v pánvi přivedeme do varu a tentokrát vaříme na prudkém plameni 5 minut. Mezitím smísíme druhou lžíci másla se dvěma lžičkami hladké mouky. Plamen zmírníme a směs másla a mouky přidáváme opatrně za stálého míchání do zhoustnutí obsahu pánve.
Artyčoky použijeme nejlépe konzervované. Okapeme je, rozpůlíme a přidáme do pánve. Můžeme dochutit solí nebo pepřem a vaříme ještě cca 2 minuty.
Tip k receptu
K tomuto pokrmu se výborně hodí bílé víno. Jako přílohu můžeme podle chuti použít rýži nebo bílý chléb.
Martina Třetinová30. 03. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
hanka 13. 10. 2015, 20:22

Svetlana 28. 10. 2015, 11:36

palino 13. 03. 2016, 18:52

majka 25. 08. 2016, 19:43

katka16031 26. 02. 2017, 13:01