Kuřecí mexikana
Obtížnost
Čas přípravy
5min
Čas vaření
25min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
628
kalorií
0.0g
cukrů
6.0g
tuků
132.0g
bílkovin
Příprava
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drcené rajčata, dle potřeby dolijeme trochu vody nebo vývaru. Vaříme do zhoustnutí asi 5 minut, dochutíme oreganem, solí, pepřem a chilli papričkou nakrájenou nadrobno, nebo použijeme mleté chilli koření.
Podáváme s bramborami, rýží, nebo zabalené třeba i v tortille. Já měla bramborové lokše a bylo to taky výborné.
Tip k receptu
Mexikana je vynikající i z vepřového masa.
uschi302. 03. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.