Kuřecí mexikana

Obtížnost

Čas přípravy

5min
Čas vaření
25min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

628 kalorií
0.0g cukrů
6.0g tuků
132.0g bílkovin


Příprava

Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drcené rajčata, dle potřeby dolijeme trochu vody nebo vývaru. Vaříme do zhoustnutí asi 5 minut, dochutíme oreganem, solí, pepřem a chilli papričkou nakrájenou nadrobno, nebo použijeme mleté chilli koření.
Podáváme s bramborami, rýží, nebo zabalené třeba i v tortille. Já měla bramborové lokše a bylo to taky výborné.

Tip k receptu

Mexikana je vynikající i z vepřového masa.

přidejte na:
Chybí obrázek

02. 03. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept sa oplatí urobiť, chutné jedlo

18. 05. 2017, 14:19

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.