Kuřecí mexikana
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé kousky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, kukuřici a fazole scedíme a necháme okapat. Na rozpáleném oleji opražíme maso a cibulku, pak přidáme kukuřici i fazole a orestujeme. Přilijeme drcené rajčata, dle potřeby dolijeme trochu vody nebo vývaru. Vaříme do zhoustnutí asi 5 minut, dochutíme oreganem, solí, pepřem a chilli papričkou nakrájenou nadrobno, nebo použijeme mleté chilli koření.
Podáváme s bramborami, rýží, nebo zabalené třeba i v tortille. Já měla bramborové lokše a bylo to taky výborné.
Tip k receptu
Mexikana je vynikající i z vepřového masa.
uschi302. 03. 2011
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
katka16031 18. 05. 2017, 14:19

Svetlana 06. 11. 2019, 22:32

palino 16. 11. 2019, 17:04

hlavaty205 31. 03. 2020, 16:53

majka 16. 04. 2020, 15:22