Laskonky
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Těsto: 3 bílky, 12 dkg mletého cukru, 1 vanilkový cukr, 6 dkg mletých opražených ořechů
Postup: z bílků ušleháme tuhý sníh, přimícháme moučkový a vanilkový cukr a nad párou ušleháme do zhoustnutí. Nakonec do sněhu zamícháme ořechy. Na vymazaný plech děláme malé kopečky, které lžičkou namočenou ve vodě roztíráme na oválné placičky a v mírně teplé troubě sušíme. Po vychladnutí plníme nádivkou.
Nádivka: 10 dkg másla, 8 dkg mletého cukru, 1 žloutek, 4 dkg mletých opražených ořechových jader, 2 bílky, 1 vanilkový cukr
Postup: Máslo, 4 dkg cukru a žloutek mícháme do pěny. Přidáme vychladlé pražené ořechy a ještě zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbytek cukru a vanilkový cukr. Nad párou ušleháme. Vychladlý sníh smícháme s umíchaným máslem.
18. 10. 2009