Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recept na linecké těsto

Obtížnost Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 1dní 0h 15min
Nutriční hodnoty
2420 kalorií 0.0g cukrů 131.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho cukr, žloutek a pár kapek citrónové šťávy. Lžičkou se snažíme utřít žloutek s cukrem a mezitím si necháme změknout máslo. Přidáme máslo a propracujeme v těsto, až je hladké. Hotové těsto dáme odpočívat do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však přes celou noc.

Bulb Tip k receptu

Obvykle těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho pomocí formiček nebo ostrého nože různé tvary, které přenášíme na plech a pečeme asi 10 - 15 minut. Hotové tvary se obyčejně slepují marmeládou či krémem a polívají čokoládovou polevou.


Přidat na Pinterest
Martina Třetinová

13. 04. 2009, Recept navštíven: 4832x


Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tento recept dělám též a je můj oblíbený právě díky citronové šťávě, dostala jsem ho jako obdobu - citronovou kůru, ale tu se bojím dávat kvůli chemickému ošetření a také jsme to nahradila raději šťávou z citrónu, těsto je takové pikantnější.
Přidané ingredience: oblíbený recept

31. 07. 2013, 08:59

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
používam citronovu esenciu

13. 01. 2016, 10:31

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi uspešný recept na linecke cesto

08. 12. 2016, 21:47

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
z lineckeho cesta robím rozne kolačiky, je to velmi dobrý recept

26. 02. 2017, 13:39

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
osvedčený dobrý recept na linecke cesto

18. 04. 2017, 18:54

Přidat komentář
Ajaja
Také můžeme z tohoto těsta zhotovit košíčky... a různě plnit.

Ajaja 17. 01. 2010, 19:54

Facebook komentáře