Recept na linecké těsto
Obtížnost
Čas přípravy
1dní 0h 0min
Čas vaření
15min
Celkový čas
1dní 0h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2420
kalorií
0.0g
cukrů
131.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho cukr, žloutek a pár kapek citrónové šťávy. Lžičkou se snažíme utřít žloutek s cukrem a mezitím si necháme změknout máslo. Přidáme máslo a propracujeme v těsto, až je hladké. Hotové těsto dáme odpočívat do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však přes celou noc.
Tip k receptu
Obvykle těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho pomocí formiček nebo ostrého nože různé tvary, které přenášíme na plech a pečeme asi 10 - 15 minut. Hotové tvary se obyčejně slepují marmeládou či krémem a polívají čokoládovou polevou.
Martina Třetinová13. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: oblíbený recept
Roxana 31. 07. 2013, 10:59
Adam andrenko 10. 12. 2017, 10:32
© 2024, Railsformers s.r.o.