Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Recept na linecké těsto

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1dní 0h 0min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 1dní 0h 15min , porce

2420 kalorií, 0.0g cukrů, 131.0g tuků, 30.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho cukr, žloutek a pár kapek citrónové šťávy. Lžičkou se snažíme utřít žloutek s cukrem a mezitím si necháme změknout máslo. Přidáme máslo a propracujeme v těsto, až je hladké. Hotové těsto dáme odpočívat do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však přes celou noc.

Bulb Tip k receptu

Obvykle těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho pomocí formiček nebo ostrého nože různé tvary, které přenášíme na plech a pečeme asi 10 - 15 minut. Hotové tvary se obyčejně slepují marmeládou či krémem a polívají čokoládovou polevou.

Martina Třetinová

13. 04. 2009, Recept navštíven: 4662x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Recept na linecké těsto

Recept na linecké těsto

Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Recept na linecké těsto Link-arrow

Přidat recenzi
Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tento recept dělám též a je můj oblíbený právě díky citronové šťávě, dostala jsem ho jako obdobu - citronovou kůru, ale tu se bojím dávat kvůli chemickému ošetření a také jsme to nahradila raději šťávou z citrónu, těsto je takové pikantnější.
Přidané ingredience: oblíbený recept

31. 07. 2013, 08:59

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
používam citronovu esenciu

13. 01. 2016, 10:31

Přidat komentář
Ajaja
Také můžeme z tohoto těsta zhotovit košíčky... a různě plnit.

Ajaja 17. 01. 2010, 19:54

Facebook komentáře