Recept na linecké těsto
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Prosejeme mouku na vál. Oddělíme žloutek od bílku. Do středu hromady mouky uděláme důlek a přidáme do něho cukr, žloutek a pár kapek citrónové šťávy. Lžičkou se snažíme utřít žloutek s cukrem a mezitím si necháme změknout máslo. Přidáme máslo a propracujeme v těsto, až je hladké. Hotové těsto dáme odpočívat do lednice alespoň na 30 minut, nejlépe však přes celou noc.
Tip k receptu
Obvykle těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrajujeme z něho pomocí formiček nebo ostrého nože různé tvary, které přenášíme na plech a pečeme asi 10 - 15 minut. Hotové tvary se obyčejně slepují marmeládou či krémem a polívají čokoládovou polevou.
Martina Třetinová13. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenziPřidané ingredience: oblíbený recept
Roxana 31. 07. 2013, 08:59

Svetlana 13. 01. 2016, 10:31

majka 08. 12. 2016, 21:47

hanka 26. 02. 2017, 13:39

dušanka 18. 04. 2017, 18:54

Adam andrenko 10. 12. 2017, 09:32

katka16031 26. 05. 2019, 13:29
Ajaja 17. 01. 2010, 19:54
Adam andrenko 10. 12. 2017, 09:31
Jaroslav Pitra 19. 11. 2018, 00:30