Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Lokše

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 50min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 20min , porce

6966 kalorií, 35.0g cukrů, 71.0g tuků, 202.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a podle potřeby přidáme hladkou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto pak rozválíme na placky o síle asi tak půl centimetru a nasucho je opékáme na plotýnce. Omastíme máslem. Jsou krajovou přílohou ke svatomartinské huse.

Ajaja

14. 11. 2010, Recept navštíven: 4649x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Lokše s povidly

Lokše s povidly

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku a vy...

Bramborové lokše s mákem

Bramborové lokše s mákem

Uvařené brambory ve slupce oloupeme, propasírujeme, osolíme, přidáme mouku a vypracujeme těsto. Těsto si na...

Husí játra s lokšemi

Husí játra s lokšemi

Zemiaky uvaríme v šupke. Studené po ošupaní nastrúhame, pridáme vajce, múku, posolíme a vypracujeme na tuhe...

Lokše

Lokše

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Lokše Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře