Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Lokše

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 20min
Nutriční hodnoty
6966 kalorií 35.0g cukrů 71.0g tuků 202.0g bílkovin

Příprava

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a podle potřeby přidáme hladkou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto pak rozválíme na placky o síle asi tak půl centimetru a nasucho je opékáme na plotýnce. Omastíme máslem. Jsou krajovou přílohou ke svatomartinské huse.


Přidat na Pinterest
Ajaja

14. 11. 2010, Recept navštíven: 5174x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recept na lokše odporúčam

17. 08. 2017, 19:54

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutné lokše

26. 08. 2017, 18:40

Přidat komentář

Facebook komentáře