Lokše

Obtížnost

Čas přípravy

50min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

6966 kalorií
35.0g cukrů
71.0g tuků
202.0g bílkovin


Příprava

Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme a po zchladnutí oloupeme. Oloupané brambory rozmačkáme, osolíme a podle potřeby přidáme hladkou mouku tak, aby vzniklo tužší těsto. Těsto pak rozválíme na placky o síle asi tak půl centimetru a nasucho je opékáme na plotýnce. Omastíme máslem. Jsou krajovou přílohou ke svatomartinské huse.

přidejte na:
Ajaja

14. 11. 2010

Podobné recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
recept na lokše odporúčam

17. 08. 2017, 19:54

Chybí obrázek
chutné lokše

26. 08. 2017, 18:40

Chybí obrázek
velmi dobre lokše

10. 12. 2017, 19:13

Chybí obrázek
dobré lokše

13. 06. 2018, 11:46

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.