Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Marokánky

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 50min , porce

5130 kalorií, 20.0g cukrů, 422.0g tuků, 109.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Šlehačku, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidáme máslo a vmícháme směs oříšků a kandovaného ovoce. Na dobře vymazaný a vysypaný plech klademe malé hromádky, které roztíráme na placičky.
Sušíme ve velmi mírně vyhřáté troubě.

Zdenka Obertová

23. 11. 2009, Recept navštíven: 3843x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Smetanové marokánky od Jany

Smetanové marokánky od Jany

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Tr...

Marokánky podle Verči

Marokánky podle Verči

Dle chuti nakrájíme ořechy, datle, mandle, kandované ovoce, ..., přidáme mléko, máslo, mouku a dle chuti c...

Marokánky

Marokánky

Šlehačku, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni do zhoustnutí. Přidáme máslo a vmícháme směs oříšků a kando...

Babiččiny marokánky

Babiččiny marokánky

Do kastrůlku vlijeme šlehačku, přidáme moučkový cukr, vanilkový cukr a mouku a půl minuty za stálého míchán...

Zobrazit všechny podobné recepty k Marokánky Link-arrow

Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Marokánky děláme pravidelně na Vánoce a jsou skvělé, jen se mi také zdá podle našeho receptu té smetany hodně.

07. 10. 2012, 11:58

planeta
Restaurant_star
jsou výborné, používám třtinový cukr
Přidané ingredience: třtinový cukr

24. 03. 2016, 10:35

Přidat komentář
Angel 666
Co je to 2 balení smetany, to má být 500 ml? To by bylo nějak moc. Podle mě na to ostatní množství surovin stačí 250 ml smetany.

Angel 666 13. 12. 2009, 22:25

Angel 666
Marokánky peču každý rok, jen opravdu dávám 250 ml smetany, cukru dávám 60 g a 30 g mouky. Přidávám fotky letošních marokánek :o).

Angel 666 16. 12. 2010, 17:51

Facebook komentáře