Máslová jíška
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
V rendlíku rozpustíme máslo a pak do něj vmícháme hladkou mouku tak, aby vznikla kompaktnější hmota (nesmí být moc suchá a drolivá, ale neměla by být ani tekutá), kterou osmažíme. Můžeme nechat mouku jen zpěnit - pak budeme mít světlou jíšku, nebo ji smažíme trochu déle - pak budeme mít tmavou jíšku. Pozor, abychom ji nespálili, to by zhořkla. Po celou dobu jíšku mícháme. Když dosáhne požadované barvy, přidáme studenou vodu - a neustále mícháme. Zprvu dáme vody trochu méně, případně doplníme. Budeme-li poctivě a bez přestání míchat, vznikne nám krásně hladká jíška, kterou můžeme provařit a pak přidat do jídla. Nevaříme déle než půl hodiny, vpodstatě stačí výrazně méně, bude se vařit ještě v připravovaném jídle.
Ajaja12. 11. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
planeta 20. 01. 2014, 10:09

katka16031 14. 02. 2016, 11:13