Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Máslová jíška

Obtížnost Čas přípravy
0min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 10min
Nutriční hodnoty
396 kalorií 1.0g cukrů 25.0g tuků 5.0g bílkovin

Příprava

V rendlíku rozpustíme máslo a pak do něj vmícháme hladkou mouku tak, aby vznikla kompaktnější hmota (nesmí být moc suchá a drolivá, ale neměla by být ani tekutá), kterou osmažíme. Můžeme nechat mouku jen zpěnit - pak budeme mít světlou jíšku, nebo ji smažíme trochu déle - pak budeme mít tmavou jíšku. Pozor, abychom ji nespálili, to by zhořkla. Po celou dobu jíšku mícháme. Když dosáhne požadované barvy, přidáme studenou vodu - a neustále mícháme. Zprvu dáme vody trochu méně, případně doplníme. Budeme-li poctivě a bez přestání míchat, vznikne nám krásně hladká jíška, kterou můžeme provařit a pak přidat do jídla. Nevaříme déle než půl hodiny, vpodstatě stačí výrazně méně, bude se vařit ještě v připravovaném jídle.


Přidat na Pinterest
Ajaja

12. 11. 2012, Recept navštíven: 9398x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star
vodu nepřidávám

20. 01. 2014, 10:09

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
klasika dobrá

14. 02. 2016, 11:13

Přidat komentář

Facebook komentáře