Máslová jíška

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

0min
Čas vaření
10min

Celkový čas

10min

Porce


Nutriční hodnoty

396 kalorií
1.0g cukrů
25.0g tuků
5.0g bílkovin


Příprava

V rendlíku rozpustíme máslo a pak do něj vmícháme hladkou mouku tak, aby vznikla kompaktnější hmota (nesmí být moc suchá a drolivá, ale neměla by být ani tekutá), kterou osmažíme. Můžeme nechat mouku jen zpěnit - pak budeme mít světlou jíšku, nebo ji smažíme trochu déle - pak budeme mít tmavou jíšku. Pozor, abychom ji nespálili, to by zhořkla. Po celou dobu jíšku mícháme. Když dosáhne požadované barvy, přidáme studenou vodu - a neustále mícháme. Zprvu dáme vody trochu méně, případně doplníme. Budeme-li poctivě a bez přestání míchat, vznikne nám krásně hladká jíška, kterou můžeme provařit a pak přidat do jídla. Nevaříme déle než půl hodiny, vpodstatě stačí výrazně méně, bude se vařit ještě v připravovaném jídle.

přidejte na:
Ajaja

12. 11. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vodu nepřidávám

planeta 20. 01. 2014, 10:09

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
klasika dobrá

katka16031 14. 02. 2016, 11:13

Přidat komentář