Masová omáčka na špagety
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
40min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
304
kalorií
16.0g
cukrů
23.0g
tuků
6.0g
bílkovin
Příprava
Na rozpáleném oleji zpěníme nahrubo nakrájenou cibuli a přidáme mleté maso. Restujeme. Mírně osolíme a zalije kečupem – záleží na chuti každého, jestli použijeme ostrý, nebo sladký. Mně se osvědčila kombinace obou. Promícháme a přidáme boloňskou omáčku (cca 1/2 obsahu skleničky). Pod pokličkou za občasného míchání dusíme cca 30 minut. Pokud chceme mít omáčky více, stačí směs mírně rozředit vodou a zahustit solamylem.
Směs dáváme na uvařené špagety, zasypeme nastrouhaným sýrem a zakapeme kečupem (nic z toho není nutné - chutná skvěle na špagetách i samotná).
Tip k receptu
Pokud masová směs pustí hodně tuku, slijte ho. Směs se dá lehce zamrazit a použít kdykoliv.
heleen108. 10. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.