Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Merenda

Merenda
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 20min
Celkový čas: 35min , porce

1122 kalorií, 50.0g cukrů, 62.0g tuků, 12.0g bílkovin

Příprava

Švestky vypeckujeme a vaříme ve vodě s 3-5 peckami. Necháme švestky úplně rozvařit. Poté švestky zahustíme smetanou, nejdřív jen polovinou a podle potřeby i zbytkem, kterou jsme smíchali s moukou. Povaříme a podle chuti osladíme. Pecky vyjmeme. Merendu podáváme v hlubokém talíři a doprostřed dáme lžíci ušlehané šlehačky a lžičku džemu. Přikusujeme k tomu rozpeky.

Evík

31. 01. 2013, Recept navštíven: 1330x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Merenda

Merenda

Švestky vypeckujeme a vaříme ve vodě s 3-5 peckami. Necháme švestky úplně rozvařit. Poté švestky zahustíme ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Merenda Link-arrow

Přidat recenzi
bookmen
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Okamžitě jsem si vzpomněl na dětská léta, protože babička nám merendu dělala často, ale dávala nám jí na kynuté knedlíky. Byla to prostě bašta. Moc děkuji za tento recept, protože jsem už zapomněl že to vůbec existuje.

09. 02. 2013, 12:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborna stara špecialita

01. 03. 2016, 12:21

Přidat komentář

Facebook komentáře