Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Merenda

Merenda

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 35min
Nutriční hodnoty
1122 kalorií 50.0g cukrů 62.0g tuků 12.0g bílkovin

Příprava

Švestky vypeckujeme a vaříme ve vodě s 3-5 peckami. Necháme švestky úplně rozvařit. Poté švestky zahustíme smetanou, nejdřív jen polovinou a podle potřeby i zbytkem, kterou jsme smíchali s moukou. Povaříme a podle chuti osladíme. Pecky vyjmeme. Merendu podáváme v hlubokém talíři a doprostřed dáme lžíci ušlehané šlehačky a lžičku džemu. Přikusujeme k tomu rozpeky.


Evík

31. 01. 2013, Recept navštíven: 1482x


Přidat recenzi
bookmen
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Okamžitě jsem si vzpomněl na dětská léta, protože babička nám merendu dělala často, ale dávala nám jí na kynuté knedlíky. Byla to prostě bašta. Moc děkuji za tento recept, protože jsem už zapomněl že to vůbec existuje.

09. 02. 2013, 12:28

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborna stara špecialita

01. 03. 2016, 12:21

Přidat komentář

Facebook komentáře