Merenda

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1122 kalorií
50.0g cukrů
62.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Švestky vypeckujeme a vaříme ve vodě s 3-5 peckami. Necháme švestky úplně rozvařit. Poté švestky zahustíme smetanou, nejdřív jen polovinou a podle potřeby i zbytkem, kterou jsme smíchali s moukou. Povaříme a podle chuti osladíme. Pecky vyjmeme. Merendu podáváme v hlubokém talíři a doprostřed dáme lžíci ušlehané šlehačky a lžičku džemu. Přikusujeme k tomu rozpeky.

přidejte na:
Chybí obrázek

31. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
Okamžitě jsem si vzpomněl na dětská léta, protože babička nám merendu dělala často, ale dávala nám jí na kynuté knedlíky. Byla to prostě bašta. Moc děkuji za tento recept, protože jsem už zapomněl že to vůbec existuje.

09. 02. 2013, 12:28

Chybí obrázek
vyborna stara špecialita

01. 03. 2016, 12:21

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.