Merenda

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
20min

Celkový čas

35min

Porce


Nutriční hodnoty

1122 kalorií
50.0g cukrů
62.0g tuků
12.0g bílkovin


Příprava

Švestky vypeckujeme a vaříme ve vodě s 3-5 peckami. Necháme švestky úplně rozvařit. Poté švestky zahustíme smetanou, nejdřív jen polovinou a podle potřeby i zbytkem, kterou jsme smíchali s moukou. Povaříme a podle chuti osladíme. Pecky vyjmeme. Merendu podáváme v hlubokém talíři a doprostřed dáme lžíci ušlehané šlehačky a lžičku džemu. Přikusujeme k tomu rozpeky.

přidejte na:
Evík

31. 01. 2013

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Okamžitě jsem si vzpomněl na dětská léta, protože babička nám merendu dělala často, ale dávala nám jí na kynuté knedlíky. Byla to prostě bašta. Moc děkuji za tento recept, protože jsem už zapomněl že to vůbec existuje.

bookmen 09. 02. 2013, 12:28

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyborna stara špecialita

palino 01. 03. 2016, 12:21

Přidat komentář