Mletá kapie s česnekem

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 0min
Čas vaření
30min

Celkový čas

1h 30min

Porce


Nutriční hodnoty

1508 kalorií
40.0g cukrů
138.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.
Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.
Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut.

Tip k receptu

Používáme na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhy gulášů, pod maso. Jednu dávku si můžeme udělat i s feferonkami.
Při použití při přípravě pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.

přidejte na:
JanaB

24. 08. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
robím podobne a oplatí sa to

Svetlana 24. 03. 2017, 11:08

Přidat komentář
Chybějící obrázek
Veľmi zaujímavý recept.Teraz je kapia lacná, určite vyskúšam.Ďakujem.Jozef.

Jozef 24. 08. 2011, 13:24

JanaB
Určitě budete spokojený. Česneku může být i více, záleží na chuti.Do dávky s feferonkou dávám až 10 palic.

JanaB 24. 08. 2011, 15:39