Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mletá kapie s česnekem

Obtížnost Čas přípravy
1h 0min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 30min
Nutriční hodnoty
1508 kalorií 40.0g cukrů 138.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.
Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.
Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut.

Bulb Tip k receptu

Používáme na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhy gulášů, pod maso. Jednu dávku si můžeme udělat i s feferonkami.
Při použití při přípravě pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.


Přidat na Pinterest
JanaB

24. 08. 2011, Recept navštíven: 1788x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne a oplatí sa to

24. 03. 2017, 11:08

Přidat komentář
Jozef
Veľmi zaujímavý recept.Teraz je kapia lacná, určite vyskúšam.Ďakujem.Jozef.

Jozef 24. 08. 2011, 13:24

JanaB
Určitě budete spokojený. Česneku může být i více, záleží na chuti.Do dávky s feferonkou dávám až 10 palic.

JanaB 24. 08. 2011, 15:39

Facebook komentáře