Mletá kapie s česnekem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z kapií odstraníme vnitřek se semeny i blánu na žebrech a oloupeme si česnek. Kapie s česnekem umyjeme pod tekoucí vodou a společně pomeleme na masovém mlýnku. Do pomleté směsi přidáme sůl a 50 ml oleje. Důkladně promícháme.
Naplníme do malých skleniček a trochu se skleničkou zatřepeme. Obsah se zarovná a zbaví vzduchu. Na směs dáme asi 1 lžičku oleje, nebo tolik, aby byl obsah zcela zalitý. Skleničky uzavřeme a dáme do hrnce s vodou, která by měla sahat až k víčkům.
Sterilujeme při 100°C po dobu 15 minut.
Tip k receptu
Používáme na dochucování všech pokrmů připravovaných s paprikou - dršťková polévka, všechny druhy gulášů, pod maso. Jednu dávku si můžeme udělat i s feferonkami.
Při použití při přípravě pokrmů na začátku jídlo méně solíme. Směs přidáváme ke konci vaření.
24. 08. 2011