Moravský kynutý knedlík
Obtížnost
Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
2h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
1588
kalorií
10.0g
cukrů
13.0g
tuků
51.0g
bílkovin
Příprava
Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které se na vařečku nelepí. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 1 hodinu do tepla. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme šišku, kterou dáme vařit na 20 minut do páry. Hotovy knedlík poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotovou šišku rozkrájíme na plátky a podáváme.
Milena30. 06. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzislavuska 04. 01. 2013, 13:58
Přidané ingredience: -10g droždí
Zdeněk 03. 02. 2013, 22:17
nikola 21. 09. 2015, 21:18
Knedlik 16. 01. 2021, 01:23
© 2024, Railsformers s.r.o.