Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Moravský kynutý knedlík

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 1h 30min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 2h 10min , porce

1588 kalorií, 10.0g cukrů, 13.0g tuků, 51.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které se na vařečku nelepí. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 1 hodinu do tepla. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme šišku, kterou dáme vařit na 20 minut do páry. Hotovy knedlík poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotovou šišku rozkrájíme na plátky a podáváme.

Milena

30. 06. 2009, Recept navštíven: 14448x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Moravský kynutý knedlík

Moravský kynutý knedlík

Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Moravský kynutý knedlík Link-arrow

Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkoušela jsem ho, a je příliš cítit droždím, příště dám je půl kostky. 30 g mi přijde na 400g mouky docela dost :(

04. 01. 2013, 12:58

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dávám trochu méně droždí a vařím ve vroucí vodě. Je to úplně stejné, jen to párkrát propíchnu vidličkou.
Přidané ingredience: -10g droždí

Zdeněk 03. 02. 2013, 21:17

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dekuji za tento recept

nikola 21. 09. 2015, 19:18

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrý recept, len staci trochu menej droždia

06. 12. 2016, 21:31

Přidat komentář

Facebook komentáře