Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Moravský kynutý knedlík

Obtížnost Čas přípravy
1h 30min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 2h 10min
Nutriční hodnoty
1588 kalorií 10.0g cukrů 13.0g tuků 51.0g bílkovin

Příprava

Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které se na vařečku nelepí. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 1 hodinu do tepla. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme šišku, kterou dáme vařit na 20 minut do páry. Hotovy knedlík poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotovou šišku rozkrájíme na plátky a podáváme.


Přidat na Pinterest
Milena

30. 06. 2009, Recept navštíven: 16694x


Přidat recenzi
slavuska
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Zkoušela jsem ho, a je příliš cítit droždím, příště dám je půl kostky. 30 g mi přijde na 400g mouky docela dost :(

04. 01. 2013, 12:58

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dávám trochu méně droždí a vařím ve vroucí vodě. Je to úplně stejné, jen to párkrát propíchnu vidličkou.
Přidané ingredience: -10g droždí

Zdeněk 03. 02. 2013, 21:17

Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dekuji za tento recept

nikola 21. 09. 2015, 19:18

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
je to dobrý recept, len staci trochu menej droždia

06. 12. 2016, 21:31

Přidat komentář

Facebook komentáře