Moravský kynutý knedlík

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

1h 30min
Čas vaření
40min

Celkový čas

2h 10min

Porce


Nutriční hodnoty

1588 kalorií
10.0g cukrů
13.0g tuků
51.0g bílkovin


Příprava

Z vlažného mléka, droždí, soli a cukru si připravíme kvásek. Kvásek přidáme k mouce a vejci. Vařečkou vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které se na vařečku nelepí. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 1 hodinu do tepla. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly a z každého vytvarujeme šišku, kterou dáme vařit na 20 minut do páry. Hotovy knedlík poznáme tak, že do něj píchneme špejlí a těsto se na ni nepřilepí. Hotovou šišku rozkrájíme na plátky a podáváme.

přidejte na:
Milena

30. 06. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Zkoušela jsem ho, a je příliš cítit droždím, příště dám je půl kostky. 30 g mi přijde na 400g mouky docela dost :(

slavuska 04. 01. 2013, 12:58

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Dávám trochu méně droždí a vařím ve vroucí vodě. Je to úplně stejné, jen to párkrát propíchnu vidličkou.
Přidané ingredience: -10g droždí

Zdeněk 03. 02. 2013, 21:17

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dekuji za tento recept

nikola 21. 09. 2015, 19:18

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to dobrý recept, len staci trochu menej droždia

dušanka 06. 12. 2016, 21:31

Přidat komentář