Mousse au chocolat (čokoládová pěna)
Obtížnost
Čas přípravy
2h 15min
Čas vaření
5min
Celkový čas
2h 20min
Porce
Nutriční hodnoty
1518
kalorií
1.0g
cukrů
105.0g
tuků
25.0g
bílkovin
Příprava
Necháme ve vodní lázni rozpustit na kousky nalámanou čokoládu s máslem a vodou a necháme vychladnout. Poté přidáme žloutky a cukr a pořádně promícháme. Nakonec jemně zapracujeme sníh z bílků. Pěnu, rozdělíme do šesti malých misek a necháme v lednici odpočívat minimálně 2h před servírováním. Dozdobit můžeme trochou šlehačky a kousky nastrouhané čokolády.
Tip k receptu
Výbornou a nezaměnitelnou chuť má mousse au chocolat vyrobená z kvalitní čokolády Lindt s obsahem kakaa mezi 80 - 90 %.
Petra01. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.