Mrkev po židovsku

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

428 kalorií
15.0g cukrů
14.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Tip k receptu

Stejně můžeme připravit i pórek.

přidejte na:
Angel 666

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
planeta
Děkuji za tip, ještě jsem takto mrkev nikdy nedělala, ráda vyzkouším, také jsem přidala recept "mrkev a la vischi", myslím si , že také nepatří mezi tradiční ale stojí za to ho vyzkoušet.

13. 09. 2014, 07:32

hanka
dobre urobená mrkva

01. 06. 2016, 12:34

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.