Mrkev po židovsku

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

15min
Čas vaření
15min

Celkový čas

30min

Porce


Nutriční hodnoty

428 kalorií
15.0g cukrů
14.0g tuků
9.0g bílkovin


Příprava

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Tip k receptu

Stejně můžeme připravit i pórek.

přidejte na:
Angel 666

17. 09. 2012

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Děkuji za tip, ještě jsem takto mrkev nikdy nedělala, ráda vyzkouším, také jsem přidala recept "mrkev a la vischi", myslím si , že také nepatří mezi tradiční ale stojí za to ho vyzkoušet.

planeta 13. 09. 2014, 07:32

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
dobre urobená mrkva

hanka 01. 06. 2016, 12:34

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
zaujímavý recept

palino 22. 06. 2019, 20:21

Přidat komentář