Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mrkev po židovsku

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 15min
Celkový čas: 30min , porce

428 kalorií, 15.0g cukrů, 14.0g tuků, 9.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Bulb Tip k receptu

Stejně můžeme připravit i pórek.

Angel 666

17. 09. 2012, Recept navštíven: 1870x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mrkev po židovsku

Mrkev po židovsku

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mrkev po židovsku Link-arrow

Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star Restaurant_star
Děkuji za tip, ještě jsem takto mrkev nikdy nedělala, ráda vyzkouším, také jsem přidala recept "mrkev a la vischi", myslím si , že také nepatří mezi tradiční ale stojí za to ho vyzkoušet.

13. 09. 2014, 07:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre urobená mrkva

01. 06. 2016, 12:34

Přidat komentář

Facebook komentáře