Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mrkev po židovsku

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
15min 30min
Nutriční hodnoty
428 kalorií 15.0g cukrů 14.0g tuků 9.0g bílkovin

Příprava

Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.

Bulb Tip k receptu

Stejně můžeme připravit i pórek.


Přidat na Pinterest
Angel 666

17. 09. 2012, Recept navštíven: 2071x


Přidat recenzi
planeta
Restaurant_star Restaurant_star
Děkuji za tip, ještě jsem takto mrkev nikdy nedělala, ráda vyzkouším, také jsem přidala recept "mrkev a la vischi", myslím si , že také nepatří mezi tradiční ale stojí za to ho vyzkoušet.

13. 09. 2014, 07:32

hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobre urobená mrkva

01. 06. 2016, 12:34

Přidat komentář

Facebook komentáře