Mrkev po židovsku
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
15min
Celkový čas
30min
Porce
Nutriční hodnoty
428
kalorií
15.0g
cukrů
14.0g
tuků
9.0g
bílkovin
Příprava
Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.
Tip k receptu
Stejně můžeme připravit i pórek.
Angel 66617. 09. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenziplaneta 13. 09. 2014, 09:32
© 2024, Railsformers s.r.o.