Mrkev po židovsku
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Očištěnou mrkev nastrouháme nebo nakrájíme na nudličky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přihodíme cibuli nasekanou nadrobno a restujeme, až cibule zesklovatí. Přidáme nasekané stroužky česneku, promícháme a až česnek začne vonět, přisypeme mrkev a jemně osolíme. Lehce podlijeme vodou a podusíme doměkka. Když je mrkev skoro měkká a voda vyvařená, vše lehce zaprášíme moukou, znovu trochu podlijeme a povaříme. Nakonec ještě dochutíme solí a pepřem, toho můžeme přidat trochu víc, než jsme zvyklí, dodá jídlu šmrnc. Podáváme jako samostatné jídlo s vařeným bramborem nebo jako přílohu k masu.
Tip k receptu
Stejně můžeme připravit i pórek.
Angel 66617. 09. 2012
Ingredience
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
planeta 13. 09. 2014, 07:32

hanka 01. 06. 2016, 12:34

palino 22. 06. 2019, 20:21

majka 30. 10. 2019, 21:43