Nepečený čokoládový cheesecake
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Do rozmixovaných nebo válečkem rozdrcených sušenek přidáme rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na 30 minut do chladničky. Do směsi z pomazánkového másla Želetava, tvarohu Želetava a 250 ml šlehačky přidáme 400 g, ve vodní lázni rozpuštěné a vlažné čokolády a šlehačem vyšleháme na hladký krém. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinku do chladničky. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a poté ihned vypneme plotnu. Vmícháme na kousky nalámanou čokoládu, tak aby se spojila se smetanou. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a vložíme na hodinu zpět do lednice.
Tip k receptu
Pokud nahradíme tmavé sušenky a tmavou čokoládu za světlé ingredience, vykouzlíme stejně tak dobře světlý cheescake, který nejlépe chutná s ovocným přelivem, který připravíme rozmixováním mražené ovocné směsi s 50 g cukru a lžící citrónové šťávy.
PeťulQa Kaštánková17. 05. 2010