Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Odpalované těsto

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 10min
Celkový čas: 20min , porce

2137 kalorií, 1.0g cukrů, 127.0g tuků, 59.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Do vody přidáme Heru, sůl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se Hera zcela neroztopí. Přidáme mouku a důkladně promícháme. Vaříme 3-5 minut, dokud se nevytvoří hladké těsto, které se nechytá na stěny hrnce. Sejmeme z plamene, necháme trochu vystydnout a zašleháme vejce. Těsto dáme do zdobícího sáčku, kterým na pečící papír nastříkáme požadované tvary a pečeme 10 minut v předehřáté troubě na 220 °C. Poté teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších 10-15 minut. Upečené požadované tvary, ještě teplé rozkrojíme, necháme vychladnout a spojujeme krémem dle chuti.

Milena

16. 07. 2009, Recept navštíven: 4668x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Odpalované těsto

Odpalované těsto

Do vody přidáme Heru, sůl a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se Hera zcela neroztopí. Přidáme mouku a důklad...

Odpalované věnečky

Odpalované věnečky

Věnečky: 1/4l vody + 9dkg hery dáme vařit. Do vroucího vsypeme 14 dkg polohrubé mouky a mícháme (já většin...

Odpalované banánky

Odpalované banánky

250 ml mléka, 100 g másla a sůl zahřejeme v hrnci. Přidáme hladkou mouku a zahřejeme. Mícháme, občas odstav...

Zobrazit všechny podobné recepty k Odpalované těsto Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře