Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Pampeliškový med

Pampeliškový med

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 0min 2h 20min
Nutriční hodnoty
0 kalorií 0.0g cukrů 0.0g tuků 0.0g bílkovin

Příprava

350 květů pampelišky a 2 litry vody vaříme 1,5 hodiny, pak přecedíme, přidáme 1 kg cukru a šťávu z jednoho citronu a svaříme na med, asi dvě hodiny, podle toho jak chceme mít med hustý.


černoušek

24. 04. 2010, Recept navštíven: 3249x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím tento med a je vyborný a zdravy

02. 05. 2016, 10:55

Přidat komentář
Šéfredaktor
Kolik je to asi dkg? Neumím si představit, že počítám květy. Nemůžete určit jiné přibližné množství? Děkuji!

Šéfredaktor 24. 04. 2010, 10:49

černoušek
To bohužel neumím odhadnout, já už tenhle med dělám léta a pro mě není problém při sbírání květy počítat.

černoušek 24. 04. 2010, 18:46

Roxana
A jéje, já se nepodívala a vložila do Blogu můj posvědčený recept na Pampeliškový med. Nu což, smazat to mohu vždy. A co se týče počítání, proboha jen to ne! A vážit taky ne, to není penicilín, aby to muselo být akorát. Moje praxe je sbírat, dokud se mi chce, či je co, pak to zalit, aby byly ponořené, když jsou umyté a je to. A jestli to chtete pintlich, tak si napočítejte 20-30 květů a hned uvidíte, jaké množství to je a podle toho 300 odhadnete. Nakonec není pampeliška jako pampeliška, že...vůbec nezáleží na počtu kusů,ale jak ho pak zaliteje a dáte cukr, aby vám vyhovovala hustota - to je princip. A že vyvaříte vitamíny, tím se nenechte blbnout, to je sice pravda, var jim nedodá, ale tady jde i o hořčiny a minerály a ty se nevyvaří. Tak ať se vyvede. Mám to tam smazat?

Roxana 13. 05. 2010, 22:54

Roxana
Ale té vody je moc, to musí být řídké... jenže vlastně 1,5 hodiny vařit, to je zase sakra dost...no jestli to máte vyzkoušené..jéžiši a pak ještě dvě hodiny??? Fakt to máte vyzkoušené? Med zhoustne i menším množstvím vody, a poměrem cukru, ne půl dne vařit, to je skoro zbytečné.

Roxana 13. 05. 2010, 23:06

černoušek
Roxano, já to takhle dělám už léta a vyhovuje mi to, každá holt máme jiný recept. Tchýně med vaří kratší dobu a dává méně vody, ale nemá med tak hustý a tmavý jako já. každému vyhovuje něco jiného.

černoušek 14. 05. 2010, 08:08

Roxana
To je klidně možné, protože co já už viděla receptů na pampeliškový med a ani jeden se doslovně neshodoval, ač je to jednoduché...inu kolik lidí, tolik názorů a chutí.

Roxana 14. 05. 2010, 12:40

Facebook komentáře