Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Pampeliškový med

Pampeliškový med
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 2h 0min
Celkový čas: 2h 20min , porce

0 kalorií, 0.0g cukrů, 0.0g tuků, 0.0g bílkovin

Příprava

350 květů pampelišky a 2 litry vody vaříme 1,5 hodiny, pak přecedíme, přidáme 1 kg cukru a šťávu z jednoho citronu a svaříme na med, asi dvě hodiny, podle toho jak chceme mít med hustý.

černoušek

24. 04. 2010, Recept navštíven: 2976x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Pampeliškový med

Pampeliškový med

350 květů pampelišky a 2 litry vody vaříme 1,5 hodiny, pak přecedíme, přidáme 1 kg cukru a šťávu z jednoho ...

Exotický pampeliškový salát

Exotický pampeliškový salát

Listy pampelišky omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Pomeranč nakrájíme na kostky, cibuli rozebereme na ...

Pampeliškový očistný čaj

Pampeliškový očistný čaj

Dvě vrchovaté čajové lžičky usušeného, na kousky nařezaného, kořene pampelišky, nebo-li smetánky lékařské, ...

Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Lístky z pampelišek opláchneme a necháme odkapat. Poté je nakrájíme a vsypeme do mísy. Přidáme dle chuti mo...

Domácí pampeliškový med

Domácí pampeliškový med

Přibližně 250 gramů plně rozkvetlých pampeliškových květů zbavíme zeleného zákrovu, propereme abychom je zb...

Zobrazit všechny podobné recepty k Pampeliškový med Link-arrow

Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím tento med a je vyborný a zdravy

02. 05. 2016, 10:55

Přidat komentář
Šéfredaktor
Kolik je to asi dkg? Neumím si představit, že počítám květy. Nemůžete určit jiné přibližné množství? Děkuji!

Šéfredaktor 24. 04. 2010, 10:49

černoušek
To bohužel neumím odhadnout, já už tenhle med dělám léta a pro mě není problém při sbírání květy počítat.

černoušek 24. 04. 2010, 18:46

Roxana
A jéje, já se nepodívala a vložila do Blogu můj posvědčený recept na Pampeliškový med. Nu což, smazat to mohu vždy. A co se týče počítání, proboha jen to ne! A vážit taky ne, to není penicilín, aby to muselo být akorát. Moje praxe je sbírat, dokud se mi chce, či je co, pak to zalit, aby byly ponořené, když jsou umyté a je to. A jestli to chtete pintlich, tak si napočítejte 20-30 květů a hned uvidíte, jaké množství to je a podle toho 300 odhadnete. Nakonec není pampeliška jako pampeliška, že...vůbec nezáleží na počtu kusů,ale jak ho pak zaliteje a dáte cukr, aby vám vyhovovala hustota - to je princip. A že vyvaříte vitamíny, tím se nenechte blbnout, to je sice pravda, var jim nedodá, ale tady jde i o hořčiny a minerály a ty se nevyvaří. Tak ať se vyvede. Mám to tam smazat?

Roxana 13. 05. 2010, 22:54

Roxana
Ale té vody je moc, to musí být řídké... jenže vlastně 1,5 hodiny vařit, to je zase sakra dost...no jestli to máte vyzkoušené..jéžiši a pak ještě dvě hodiny??? Fakt to máte vyzkoušené? Med zhoustne i menším množstvím vody, a poměrem cukru, ne půl dne vařit, to je skoro zbytečné.

Roxana 13. 05. 2010, 23:06

černoušek
Roxano, já to takhle dělám už léta a vyhovuje mi to, každá holt máme jiný recept. Tchýně med vaří kratší dobu a dává méně vody, ale nemá med tak hustý a tmavý jako já. každému vyhovuje něco jiného.

černoušek 14. 05. 2010, 08:08

Roxana
To je klidně možné, protože co já už viděla receptů na pampeliškový med a ani jeden se doslovně neshodoval, ač je to jednoduché...inu kolik lidí, tolik názorů a chutí.

Roxana 14. 05. 2010, 12:40

Facebook komentáře